Waar kun je goed eten in Giethoorn

Wil je lekker uit eten, in Giethoorn kun je dan zeker je hart ophalen. Bezoek je het dorp een dagje of meerdere dagen, dan kun je kiezen uit een heel scala aan eetgelegenheden. Er zijn meerdere leuke en goede restaurants en eetcafés in Giethoorn.

Wat wil je eten?

Waar heb je zin in? Hoe groot is je trek en op welk moment van de dag wil je wat eten in Giethoorn? Wordt het een frietje, een uitgebreid diner, een lichte lunch, een high tea, een pannenkoek of een pizza? Als je een hapje wilt eten in Giethoorn kom je met elke trek goed aan je trekken …

Lekker lunchen in Giethoorn

Als je een stuk gewandeld of gevaren hebt, heb je vast wel trek gekregen. Goed moment om een hapje te eten in Giethoorn. Even neerstrijken en uitgebreid of licht te lunchen op een terras of binnen in een van de gezellige eettentjes in het dorp.

Een brasserie of eetcafé is een goede plek voor een lunch. De eetcafés in Giethoorn liggen allemaal in het dorp en sommige hebben een terras direct aan het water. Mooier wordt het niet … We geven je graag een paar tips

de Fanfare
De Grachthof
Restaurant 141
de Witte Hoeve
Hollands Venetië
Burgers & Grill Giethoorn
De Rietstulp
’t Achterhuus
Smit’s Paviljoen
’t Vonder

Snelle hap of iets tussendoor

Heb je geen tijd of zin om uitgebreid te eten in Giethoorn? Of wil je even wat snels tussendoor of goedkoop eten in Giethoorn? Dan kun je natuurlijk altijd een patatje, visje of een broodje kroket halen bij een snackbar of viswinkel. Lekker makkelijk! En zo kun je meer tijd in het dorp en op het water besteden. Je kunt voor een patatje met of zonder en goede vis onder meer terecht bij:

Recreatiebedrijf Geythorn
Vishandel Gerrit en de Boer

Pannenkoeken in Giethoorn

Een pannenkoekenrestaurant is bijna altijd een dikke hit als je met kinderen bent! Er zijn een aantal pannenkoekenrestaurants in Giethoorn. Wat dacht je van Is er een gezinslid of iemand uit de vriendengroep die niet van pannenkoeken houdt? Geen probleem! De hoofdmoot is weliswaar pannenkoeken, maar er staan ook andere dingen op de kaart. Pannenkoeken kan je eten bij bij Restaurant De Witte Hoeve.

Pizza of pasta eten

Ben je dol op de Italiaanse keuken? Check! Je vindt een drietal Italiaanse restaurants in Giethoorn. De locaties zijn heel verschillend, maar het eten is overal top. Waar ga jij aan tafel? Wordt het Restaurant Fratelli of Canal Grande.

High tea

Als je lekker wilt lunchen in Giethoorn kun je ook kiezen voor een high tea. Het blijft een verrukkelijk concept. Van allerlei lekkere dingetjes proeven in een mix van zoet en hartig. Typisch Engels, maar heel populair in Nederland en dus kun je ook aan de high tea in Giethoorn.

Restaurants in Giethoorn

In Giethoorn zijn heel veel heerlijke restaurant waar je goed kunt eten van een varierde kaart. Hieronder een opsomming van de verschillende restaurants

de Fanfare
De Grachthof
Restaurant 141
de Witte Hoeve
Hollands Venetië
Burgers & Grill Giethoorn
De Rietstulp
’t Achterhuus
Smit’s Paviljoen
’t Vonder

Chinees in Giethoorn

Het is je vast niet ontgaan dat Giethoorn erg in trek is bij Chinezen. En wij Nederlanders houden op onze beurt weer van Chinees eten. Dat treft! In Giethoorn kun je ook heerlijk Chinees eten. Uiteraard kun je kiezen uit vertrouwde gerechten. Maar een dagje uit is misschien ook een leuke gelegenheid om eens iets nieuws te proberen!

Spanning en eten?

Wilt u wat meer spanning tijdens het eten? Wij hebben twee arrangementen voor u samengesteld waarbij deze ingrediënten zeker van toepassing zijn.

vr moordspel diner in giethoorn

VR Moordspel Diner

Na een gezellig ontvangst in ons Eetcafé slaat de sfeer al snel om als blijkt dat er een misdrijf heeft plaatsgevonden!
Wie heeft deze gruwelijke moord op zijn geweten en hoe heeft dit zo kunnen gebeuren?

Je moet samen aan de slag om de moord op te lossen. Waar is de moord gepleegd, wat is het motief en het moordwapen?
Gewapend met een VR-bril en props ga je de uitdaging aan. Los pittige raadsels op en ontrafel het mysterie rondom deze moord!

Het VR Moordspel Diner kan je hier boeken.

Thuis zelf een Gieters IJsje maken

Wanneer je na je verblijf in Giethoorn weer thuis bent kunnen wij ons voorstellen dat je weer zin krijgt in een overheerlijk Gieters IJsje. Hiervoor heb je wel een goede ijsmachine nodig. Op deze website kan je lezen welke ijsmachine het beste voldoet aan je eisen en wensen. Heb je eenmaal de ijsmachine in huis kan je snel aan de slag om een echt Gieters IJsje te maken.

Hetzelfde geldt overigens voor een boot huren in Giethoorn. Als je vast een boot reserveerd, weet je in elk geval zeker dat je boottochtje in Giethoorn doorgaat!

reserveer een boot of sloep in giethoorn
reserveer een arrangement in giethoorn
300 bij 300 giethoorn.com fiets echopper tandem elektrische