loungen
loungen

Restaurant ’t Achterhuus

Adres:
Ds T.O. Hylkemaweg 43
8355 CE Giethoorn

Telefoon: 0521 361674
Website: www.achterhuus.nl

Heerlijk eten aan de dorpsgracht

Restaurant ’t Achterhuus is gelegen in Giethoorn, het “Hollands Venetië”, nabij het prachtige merengebied in noordwest Overijssel. U vindt het restaurant net voor de karakteristieke bruggetjes van Giethoorn en is daardoor per auto goed te bereiken.

Het restaurant, gelegen aan het water, beschikt over een royale eigen parkeerplaats.

De naam Achterhuus dateert van ver voor de oorlog, toen een boerenfamilie in Giethoorn het toerisme ontdekte. In de zomer gingen de koeien van stal en ontving de familie gasten in het ‘achterhuus’. Van een omgebouwde stal groeide deze onderneming geleidelijk uit tot een professioneel horecabedrijf. In 1998 is het restaurant overgenomen door Berrie en Anneke Boer.

Zij hebben na een ingrijpende verbouwing in 2000 het restaurant een zeer sfeervol karakter weten te geven met veel hout, een hoge rieten kap en open keuken.

Restaurant ’t Achterhuus ligt in het centrum van Giethoorn. Binnen 1 minuut staat in het oude dorp met de mooie boerdrijen en grachtjes. Op 100 meter van ons resaurant is museum Giethoorn – ’t Olde Maat Uus. Zeker een aanrader als u alles over Giethoorn te weten wilt komen.

RONDVAARTEN

Vanaf het water is Giethoorn nog mooier! Maak een prachtige rondvaart door het pittoreske dorp, waarbij u onder vele bruggen zult doorkomen. U geniet aan boord van de boerderijtjes aan weerszijden van de Dorpsgracht en de gezellige terrassen, musea en winkeltjes. Tevens doen wij in de rondvaart het Bovenwiede aan; een klein meer ten oosten van Giethoorn, waar u de natuur met haar waterdieren kan bewonderen.

Met een deskundige schipper aan boord maakt u een leerzame tocht van 1 uur met alle wetenswaardigheden van dit bijzondere dorp. 

Reserveert u hier een rondvaart

Een tafeltje reserveren voor in het restaurant? Dat kan telefonisch 0521-361674.