Veelgestelde vragen over Giethoorn

Giethoorn, er gaan de wildste verhalen rond over ons pittoreske dorpje. Hiermee krijgen toeristen soms de juiste maar vaak ook onjuiste informatie toebedeeld. Naast de veelgestelde vragen hebben we ook een artikel geschreven met leuke weetjes.

Om je een goed beeld te geven hebben we de meest voorkomende vragen met bijbehorende antwoorden opgeschreven.

Kan je met de auto naar Giethoorn komen?

Uiteraard kan je met de auto naar Giethoorn komen. Op de volgende pagina staat uitgebreid beschreven hoe je in Giethoorn kan komen. 

Is Giethoorn een museum?

Nee, Giethoorn is geen museum. Heel veel (buitenlandse) mensen denken echter van wel. Er wonen ongeveer 2600 mensen in Giethoorn. 

Waar ligt Giethoorn?

Giethoorn ligt in de Kop van Overijssel in het gebied Weerribben-Wieden. Giethoorn ligt 10 auto minuten van Steenwijk af en 30 auto minuten van Zwolle. Je kan hier vinden hoe je het best in Giethoorn kan komen.

Mag ik door de tuin van een huis lopen?

Nee, het is niet toegestaan om door de tuin van een huis of boerderij te lopen. In de huizen en boerderijen die u ziet wonen mensen. En zeg nou zelf: zou jij het leuk vinden als er iemand ongevraagd door je tuin te zien lopen? 

Kan ik alleen maar naar Giethoorn komen om bootje te varen?

Naast bootje varen zijn er nog tal van activiteiten te doen in Giethoorn. Tevens zijn er vele restaurants en musea te vinden en kan je hier prachtige wandelingen en fietstochten maken of cruisen door de omgeving met een stoere E-Chopper. Kortom; Giethoorn heeft voor ieder wat wils.

Hoelaat gaat Giethoorn open?

Giethoorn is 24×7, 365 dagen per jaar open. Het is een pittoresk dorp en geen museum. Uiteraard ben je van harte welkom om het Hollands Venetië te bezoeken!

Is Giethoorn vandaag open?

Giethoorn is elke dag open. Het is immers geen museum maar gewoon een dorp waar inwoners wonen.

Heeft Giethoorn ook een adres?

Voor diegene die denkt dat Giethoorn een museum is komt bedrogen uit. Er wonen gewoon mensen in Giethoorn. Er is dan ook geen specifiek adres waar je de navigatie op kan instellen. Heb je een adres nodig kan de ‘beulakerweg’ invullen in de navigatie. De beulakerweg is een weg die door Giethoorn loopt.

Kan ik mijn auto ook opladen als ik een bootje heb gehuurd?

Op verschillende locaties in Giethoorn zijn er mogelijkheden om je auto op te laden. Je kunt hierover meer informatie vinden in het volledige artikel. Onder andere bij sloepverhuur Raggers en Grandcafé Fanfare kun je tijdens het varen je auto opladen, aangezien deze bedrijven beschikken over hun eigen oplaadvoorzieningen.

Bootverhuur Giethoorn / Giethoorn boot huren

In Giethoorn kan je ter plekke op verschillende plekken een boot huren. Dit kan prima uitpakken, maar het kan ook zijn dat je achter het spreekwoordelijke net vist en dat er geen boot te huur is. Er zijn dagelijks maar een bepaald aantal boten beschikbaar welke je kan huren.Dagelijks komen er vele toeristen naar Giethoorn toe. Via ons boekingssysteem kun je al ruim van te voren al je boot vastleggen. Dit kan via deze link. Wat goed is om te weten is dat je bij ons dezelfde prijs betaald als wanneer je bij één van de bootverhuurders een boot huurt.

Moet je entree betalen om Giethoorn binnen te komen?

Je hoeft geen entree te betalen om Giethoorn binnen te komen. Je kan bijna overal gratis parkeren en enkele musea zijn ook gratis te bezoeken. Heb je zelf een boot? Helemaal prima; je vaart met je boot heerlijk op één van de meren. Wanneer je een activiteit wilt ondernemen zitten hier vaak wel kosten aan verbonden, hetzelfde geldt als je een bootje wilt huren of ergens iets wilt eten of drinken.

Mag ik zwemmen wanneer ik een boot huur?

Uiteraard mag dit! Niks is fijner dan op een mooie dag een heerlijke duik te nemen in één van de meren. Doordat je op de meeste plekken kan staan is het heerlijk vertoeven. Dus vergeet vooral niet je bikini of zwembroek mee te nemen wanneer je ons pittoreske dorp bezoekt. Ow ja: doordat het op de meeste plekken zo ondiep is, is duiken vanuit de boot niet altijd een plezierige ervaring 😉

Mag ik aan de boot hangen wanneer ik in het water lig?

Het is niet verboden om aan de boot te hangen terwijl je volle kracht vooruit gaat maar of het slim is betwijfelen we. We begrijpen dat het super leuk en stoer is om dit te doen maar realiseer je wel dat er achter de boot een schroef hangt. Wanneer deze uit staat is er niks aan de hand, maar wanneer je wel aan het varen bent draait deze rond. Het lijkt ons best pijnlijk wanneer je hier met je voet inkomt.

Wat heb ik nodig als ik ga zwemmen in Giethoorn?

Als eerste natuurlijk je zwembroek of bikini. Bij een mooie dag is zonnebrand, zonnebril een doek of paraplu ook verstandig om mee te nemen. Het is ook aan te raden om zwemschoenen te dragen wanneer je gaat zwemmen in Giethoorn. Helaas komt het weleens voor dat een lolbroek iets overboord gooit in plaats van het in de prullenbak te gooien (denk hierbij aan een blikje bier, glas of iets anders). Het zou een enorme domper zijn wanneer je na een leuke dag in Giethoorn op de eerste hulp beland met een snee in je voet.

En ow ja; vergeet je goeie humeur ook niet. Je bent immers een dagje uit en daar mag je best van genieten!

Staat je vraag er niet tussen? Geen nood! Stuur ons een email of spreek ons aan op Social Media en wij zorgen ervoor dat je vraag beantwoord wordt.

reserveer een boot of sloep in giethoorn
reserveer een arrangement in giethoorn
300 bij 300 giethoorn.com fiets echopper tandem elektrische