Waar kun je je auto opladen in Giethoorn

Met de elektrische auto naar Giethoorn

Giethoorn is een prachtig dorp in de Nederlandse provincie Overijssel, dat vooral bekend staat om zijn vele waterwegen en bruggen. Het is dan ook een populaire bestemming voor toeristen die willen genieten van de natuurlijke schoonheid van het gebied. Als je met de elektrische auto naar Giethoorn gaat, kun je parkeren bij een aantal bootverhuur bedrijven in de buurt van het dorp.

Een van deze bedrijven is Sloep- & Botenverhuur Frank Raggers, dat gelegen is aan de Beulakerweg. Hier kun je terecht voor het huren van elektrische sloepen, waarmee je op je gemak de omgeving kunt verkennen. Je kunt bij Sloep- & Botenverhuur Frank Raggers ook een vaarroute laten uitstippelen, zodat je zeker weet dat je niets mist van al het moois dat Giethoorn te bieden heeft.

Een ander bedrijf waar je kunt parkeren met je elektrische auto, is Grandcafé Fanfare. Dit bedrijf is gelegen aan het Binnenpad. Hier kun je terecht voor het huren van elektrische sloepen, maar ook voor een heerlijke lunch of diner. Je hebt hier de mogelijkheid om verschillende vaarroutes te kiezen, zoals een route door het Nationaal Park Weerribben-Wieden of een route door de historische dorpskern van Giethoorn.

Als je met de elektrische auto naar Giethoorn gaat, dan bieden deze bootverhuur bedrijven een ideale oplossing voor het verkennen van de omgeving. Je kunt je auto veilig parkeren en vervolgens op een duurzame manier genieten van de prachtige natuur en de charmante sfeer van dit mooie dorp.

Naast de oplaadstation bij de verhuurbedijven zijn er ook nog laadstations op openbare parkeerplaatsen. Een kaartje met alle laadstaatione vindt u hieronder.

Opladen tegen betaling
Provider: Allego
STATION 1: TYPE 2 stekker | 11kW/ AC - drie fasen

Dit oplaadstation bevindt zich bij Grandcafe Fanfare. U kunt hier een boot sloep of anders reserveren via de website: fanfare.giethoorn.com

Opladen tegen betaling
Provider: E-flux
STATION 1: TYPE 2 stekker | 17kW/ AC - drie fasen

Dit oplaadstation bevindt zich bij een boot en sloepverhuur bedrijf. U kunt hier een boot of sloep reserveren via: frankraggers.giethoorn.com/

Opladen tegen betaling
Provider: Allego (NL)
STATION 1: TYPE 2 stekker | 11kW/ AC - drie fasen
STATION 2: TYPE 2 stekker | 11kW/ AC - drie fasen

Opladen tegen betaling
Provider: Allego (NL)
STATION 1: TYPE 2 stekker | 11kW/ AC - drie fasen
STATION 2: TYPE 2 stekker | 11kW/ AC - drie fasen

Opladen tegen betaling
Provider: Allego (NL)
STATION 1: TYPE 2 stekker | 22kW/ AC - drie fasen
STATION 2: TYPE 2 stekker | 22kW/ AC - drie fasen

Opladen tegen betaling
Provider: Allego (NL)
STATION 1: TYPE 2 stekker | 11kW/ AC - drie fasen
STATION 2: TYPE 2 stekker | 11kW/ AC - drie fasen

Opladen tegen betaling
Provider: Allego (NL)
STATION 1: TYPE 2 stekker | 11kW/ AC - drie fasen
STATION 2: TYPE 2 stekker | 11kW/ AC - drie fasen

Elektrische varen

Giethoorn staat bekend om zijn prachtige grachten en kanalen, waar toeristen van over de hele wereld komen om te genieten van de rustige omgeving en de mooie natuur. Maar wist je dat Giethoorn ook voorop loopt als het gaat om duurzaamheid en milieuvriendelijkheid? Het dorpje heeft namelijk een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van elektrisch varen in Nederland.

In Giethoorn vind je talloze boten die worden aangedreven door elektriciteit. Deze boten zijn niet alleen milieuvriendelijker dan traditionele boten, ze zorgen ook voor een stillere en meer ontspannen vaarervaring. En dat is precies waar Giethoorn om bekend staat: rust en sereniteit.

Maar hoe is Giethoorn eigenlijk zo vooruitstrevend geworden op het gebied van elektrisch varen? Dat komt door de inzet van lokale ondernemers en gemeenschapsleden. Zij zagen al vroeg de voordelen van elektrisch varen en begonnen met het aanbieden van elektrische boten aan toeristen. Inmiddels hebben alle bedrijven in Giethoorn elektrische boten die ze verhuren.

Maar Giethoorn gaat nog een stapje verder. Het dorp heeft namelijk elektrische rondvaartboten, die bezoekers over het water brengt naar de verschillende delen van het dorp. Dit maakt het niet alleen makkelijker om te navigeren door de smalle grachten, het is ook nog eens duurzaam en milieuvriendelijk.

Kortom, Giethoorn is een fantastisch voorbeeld van hoe een gemeenschap voorop kan lopen als het gaat om duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Elektrisch varen is niet alleen goed voor het milieu, het zorgt ook voor een prettigere en rustigere vaarervaring. En dat is precies waar Giethoorn om bekend staat.

Elektrische rijden VS Elektrisch varen

Elektrisch rijden en elektrisch varen zijn beide geweldige manieren om jezelf duurzaam en milieuvriendelijk voort te bewegen, maar er zijn ook enkele interessante verschillen tussen de twee.

Laten we beginnen met elektrisch rijden. Een elektrische auto biedt vele voordelen ten opzichte van een traditionele brandstofauto. Ten eerste zijn elektrische auto’s beter voor het milieu, omdat ze geen uitstoot van schadelijke stoffen zoals CO2 produceren. Ten tweede zijn ze stiller en rijden ze soepeler dan traditionele auto’s, wat zorgt voor een aangename en rustige rijervaring. En last but not least zijn elektrische auto’s goedkoper in gebruik, omdat de prijs van elektriciteit veel lager is dan die van benzine of diesel.

Maar wat als we nu eens kijken naar elektrisch varen? Ook hier biedt elektriciteit een duurzame en milieuvriendelijke oplossing voor de aandrijving van boten. Elektrische boten hebben geen uitlaatgassen en veroorzaken dus geen watervervuiling. Daarnaast zijn ze stil en trillingsvrij, wat zorgt voor een rustige en ontspannen vaarervaring. Bovendien zijn elektrische boten over het algemeen goedkoper in onderhoud en gebruik dan traditionele boten.

Maar er is nog een ander voordeel aan elektrisch varen: het gevoel van vrijheid en avontuur dat het met zich meebrengt. Met een elektrische boot kun je geruisloos door het water glijden, zonder dat je last hebt van het geluid van een motor of de geur van uitlaatgassen. Je kunt genieten van de omgeving en de natuur om je heen, terwijl je jezelf voortbeweegt op een milieuvriendelijke manier. Bovendien biedt elektrisch varen de mogelijkheid om op plekken te komen waar traditionele boten niet kunnen komen vanwege beperkingen op het gebruik van brandstofmotoren.

Dus of je nu kiest voor elektrisch rijden of elektrisch varen, beide bieden ze vele voordelen en mogelijkheden. Het is aan jou om te beslissen welke vorm van duurzaam vervoer het beste bij jou past. Maar één ding is zeker: de toekomst is elektrisch!