5 Geweldige dingen die je kan doen

Het dorp Giethoorn is uniek in zijn soort. In tegenstelling tot de meeste andere dorpen heeft Giethoorn geen wegen. De bewoners en bezoekers bereiken hun bestemming te voet of per boot. Omdat auto’s en straten ontbreken, trekken veel toeristen naar Giethoorn om te wandelen over de bruggen en te varen in de grachten. Als toeristen met de auto komen, moeten ze die buiten het dorp achterlaten.

Giethoorn heeft ongeveer 2.400 inwoners en telt ongeveer 1.100 huizen. Er zijn hier zo’n 500-600 boten en maar liefst 167 bruggen. De bewoners wonen langs de waterwegen en gebruiken boten voor hun dagelijkse activiteiten, vandaar dat Giethoorn ook wel bekendstaat als het “Venetië van Nederland.” Laten we nu eens kijken naar enkele geweldige activiteiten die je in Giethoorn kunt ondernemen.

Verken Giethoorn met de boot

Toeristen hebben de mogelijkheid om een boot te huren en door het prachtige dorp Giethoorn te varen. Er zijn drie soorten boten beschikbaar voor verhuur. Je kunt een elektrische fluisterboot huren en deze zelf besturen. Daarnaast is kanoën of kajakken een optie. Als je op zoek bent naar een meer traditionele ervaring, kun je ervoor kiezen om een punter te gebruiken, waarbij je de boot met een stok voortduwt, zonder motor. Op een punter zit zelfs helemaal geen motor!

fluisterbootverhuur in giethoorn

Ontdek fossielen en mineralen De Oude Aarde

Museum De Oude Aarde in Giethoorn is een boeiende attractie waar bezoekers kunnen genieten van een uitgebreide collectie mineralen, edelstenen en fossielen. Het hoogtepunt van het museum is een indrukwekkende replica van een gigantische amethistgeode.

Het biedt educatieve en intrigerende exposities die geschikt zijn voor zowel kinderen als volwassenen en is een geweldige plek om meer te leren over de geologie en de wonderen van de aarde. Voor wetenschaps- en natuurliefhebbers is dit museum een aanrader.

Te voet of met de fiets Giethoorn verkennen

Je kunt Giethoorn en zijn prachtige omgeving zowel te voet als op de fiets verkennen. We bieden fietsverhuur aan voor zowel een dag(deel) als voor meerdere dagen. We bevelen ten zeerste aan om een fiets te huren, omdat je op die manier het gebied sneller kunt ontdekken. Binnen een uur kun je pittoreske plekken zoals Kalenberg, Wanneperveen en Dwarsgracht verkennen en genieten van de rust die Giethoorn vroeger ook kenmerkte. Het fietspad is duidelijk gemarkeerd met witte en groene borden, dus je zult zeker niet verdwalen.

olde aarde

Beleef het lokale leven door Museum Giethoorn ’t Olde Maat Uus

Museum Giethoorn ’t Olde Maat Uus is een charmant museum dat de geschiedenis en cultuur van Giethoorn belicht. Het museum bevindt zich in een historisch gebouw en toont authentieke scènes uit het verleden, waaronder oude boerderijkeukens en traditionele woonkamers.

Je kunt er ook meer leren over de lokale ambachten, de turfindustrie en het punterbootvervoer. Het museum biedt inzicht in het unieke veenlandschap en de lokale flora en fauna. Het is een boeiende plek voor wie geïnteresseerd is in de geschiedenis en cultuur van Giethoorn en de omgeving.

Dineren in één van de Grachtenrestaurants

Bezoekers hebben de mogelijkheid om aan de waterkant te picknicken, maar het is een nog beter idee om te ontspannen in een van de restaurants die Giethoorn te bieden heeft. Het is aan te raden om vooraf te reserveren, vooral tijdens het hoogseizoen, om teleurstellingen of lange wachttijden te voorkomen. Er zijn tal van opties, of je nu een beperkt budget hebt of wilt genieten van culinaire hoogstandjes.

Voor wie specifieke Nederlandse gerechten wil proeven, zijn er enkele uitstekende restaurants beschikbaar, zoals Restaurant De Grachthof, en Restaurant 141. Visliefhebbers kunnen terecht bij Vishandel Gerrits en De Boer. Als je daarintegen zin hebt in een kleine snack dan kun je terecht bij De Geythorn

HUUR HIER EEN BOOT BIJ EEN VAN DE 25 BOOT bedrijven
reserveer een boot of sloep in giethoorn
reserveer een arrangement in giethoorn
300 bij 300 giethoorn.com fiets echopper tandem elektrische