5 Geweldige dingen die je kan doen

Het stadje Giethoorn is net als ieder ander normaal met uitzondering; Ze hebben geen wegen. De mensen komen op hun bestemming door te wandelen of nemen gewoon een boot. Omdat er geen auto’s of wegen zijn, komen veel toeristen naar Geithoorn om over de brug te lopen of de boot te gebruiken. Als toeristen auto’s hebben, worden ze buiten het dorp achtergelaten.

Er zijn 2400 mensen en ongeveer 1100 huizen. Daar ongeveer 500-600 boten binnen met 167 bruggen in Geithoorn. De bewoners wonen rond de waterwegen en doen hun dagelijkse activiteiten door middel van boten dat is de reden waarom dit stadje staat bekend als de “Venetië van Nederland. laten we eens gaan kijken naar een aantal geweldige dingen wat je doen in Giethoorn

Verken Giethoorn met de boot

Toeristen kunnen ook hun boot huren en door het prachtige stadje Geithoorn gaan. Er zijn drie soorten boot die u kan huren. U een elektrische fluisterboot huren die u zelf bestuurt. U kan ook gaan kanoën of kayakken. Als u op zoek bent naar iets anders; je hebt de optie om het op ouderwetse manier te doen door de boot voort te duwen met een punten. Hierbij gebruik je dus niet de motor.. Sterker nog; op een punten zit geeneens een motor!

fluisterbootverhuur in giethoorn

Ontdek fossielen en mineralen De Oude Aarde

Is geopend door de oprichter van het museum; René Boissevain, die een hedendaagse ontdekkingsreiziger is en verschillende soorten mineralen heeft verzameld van de vele reizen.

Te voet of met de fiets Giethoorn verkennen

Giethoorn en zijn prachtige omgeving kan je lopend maar ook fietsend verkennen. We hebben een aantal fietsen die je kan hurendie je kan huren voor een dag(deel) of voor meerdere dagen. We raden ten zeerste aan om een fiets te nemen, omdat je het gebied sneller kan verkennen. Binnen een uur kan je pittoreske plekjes zoals Kalenberg, Wanneperveen en Dwarsgracht verkennen en genieten van de rust zoals het ook vroeger in Giethoorn was. Het fietspad is gemarkeerd met witte en groene borden, dus je zult echt niet verdwalen.

olde aarde

Beleef het lokale leven door Museum Giethoorn ’t Olde Maat Uus

Toeristen krijgen geschiedenislessen over turf-snijden, landbouw en visserij in ’t Olde Maat Uus. Hiermee krijg je een goed beeld hoe het vroeger in Giethoorn was. Het museum bestaat uit een boerderij, het boothuis en het vissershuis. En hiermee krijg je niet alleen tekstueel maar ook visueel een goed beeld.

Dineren in één van de Grachtenrestaurants

Bezoekers hebben de mogelijkheid om aan de waterkant te picknicken, maar een veel beter idee om lekker onderuit te zakken bij één van de restaurants die Giethoorn rijk is. Van te voren reserveren is aan te bevelen in het hoogseizoen. Dit om teleurstelling te voorkomen of om (lange) tijd te moeten wachten. Er zijn tal van opties of je nu op een klein budget hebt of juist lekker wilt genieten van culineare hoogstandjes. Wil je specifieke Nederlandse gerechten proeven kan je naar één van deze restuarants gaan – Geythorn, Witte Hoeve, De Sloothaak en De Landije. Als je een visliefhebber bent, dan is Vishandel Gerrits en De Boer een goede plek om naar toe te gaan. Als je zin hebt in Italiaans, dan is de Ristorante Fratelli en La Piccola Venezia de perfecte plek om je uit te leven. Giethoorn is immers het Venetië van Nederland.

HUUR HIER EEN BOOT BIJ EEN VAN DE 25 BOOT bedrijven

Ook leuk om te lezen

reserveer een boot of sloep in giethoorn
reserveer een arrangement in giethoorn
300 bij 300 giethoorn.com fiets echopper tandem elektrische