de oude aarde

Binnenpad 43
8355 BR Giethoorn
0521 361313

www.deoudeaarde.nl

Het oudste Museum van Giethoorn

In het hart van ’t pittoreske Giethoorn loopt u over een sfeervol bruggetje zó het oudste museum van Giethoorn binnen: Museum ‘De Oude Aarde’.

Al sinds 1969 dé inspirerende thuisplaats voor één van Nederlands mooiste collectie mineralen en fossielen, verzameld uit de moederschoot der aarde. Komt u binnenkort eens kijken? Een stééngoed idee!

Museum en winkel

Openingstijden:
1 maart – 1 november; elke dag geopend van 10:00 tot 18:00 uur.
1 november – 1 maart; Wo t/m Zo geopend van 10:00 tot 17:00 uur.
In de reguliere schoolvakanties elke dag open.
Op 1e kerstdag zijn wij gesloten.

Groothandel

Let op! Bezoek aan de Groothandel is altijd op afspraak.
Wij zijn het gehele jaar telefonisch te bereiken van 09:00 – 17:00 uur
(ook op zaterdag en zondag).

Museum De Oude Aarde – een steengoed idee !
Museum & winkel

In 1969 werd Museum ‘De Oude Aarde’ geopend door de avonturier René Boissevain. Met zijn tomeloze inzet en zoektochten naar de uithoeken van deze spannende aardbol, legde hij de basis voor de unieke collectie edelstenen en sierstenen in ‘De Oude Aarde’. Tegenwoordig runt het echtpaar Visser het museum met evenveel inzet, originaliteit en spirit. Hun regelmatige reizen naar tal van plekken op deze aardbol om de mooiste edelstenen te zoeken zijn een waarborg voor een gestaag uitdijende collectie.

Voor kinderen is er een erg leuke speurtocht door het museum. Aan de hand van vragen ontdekken ze allemaal wetenswaardigheden over de dingen die ze in het museum te zien krijgen. Als ze de vragen hebben beantwoord nemen we de oplossingen samen met de kinderen door en als beloning voor de zoektocht krijgen ze van ons een kleine verassing.

Winkel

Voor elk budget slaagt u in onze edelstenen winkel: U kunt hier souvenirs of geschenkartikelen van of met edelstenen en sierstenen kopen. Maar ook is er een ruime keuze aan mineralen en fossielen die u kunt kopen.

Bent u ‘in’ voor iets zéér bijzonders? Bekijkt u dan eens onze fraaie collectie zilver sieraden in onze edelstenen winkel, uiteraard smaakvol gecombineerd met edelstenen. Verder kunt u in onze edelstenen winkel steengravures, ruwe en gepolijste mineralen en edelstenen kopen. Ook vindt u in de edelstenen winkel de spannende Mexicaanse kristalbollen die, ná door u gekraakt te zijn, de meest fascinerende kleurenpaletten tentoon spreiden.

Webshop

De Oude Aarde beschikt naast de edelstenen winkel ook over een webshop waar u ook diverse edelstenenproducten kunt kopen. www.deoudeaarde-webshop.com

Groothandel

Op het gebied van edel- en sierstenen is het assortiment van onze groothandel in edelstenen alomvattend: van ruwstenen tot sieraden en alles daar tussenin. Kortom voor het grootste assortiment van Nederland kunt u bij ons terecht. Natuurlijk tegen scherpe prijzen! Dat is De Oude Aarde.

de oude aarde sieraden
de oude aarde winkel
de oude aarde kinderen
de oude aarde