Waterskieën in Giethoorn

Giethoorn en varen worden vaak in één adem genoemd. Dat is vrij logisch voor een dorp dat in zo’n waterrijke omgeving ligt … Ben je uitgevaren in Giethoorn en mag het wat avontuurlijker en actiever? Dan hebben we een leuke tip voor je: waterskiën of wakeboarden. Het kan in de buurt van Giethoorn. Een paar kilometer verderop in Wanneperveen ligt een waterskibaan in de (westelijke) Belterwijde. Waterskiën in Giethoorn is echt een waanzinnige ervaring, je staat letterlijk in contact met het water. En het kan ontzettend spectaculair zijn, ook om naar te kijken.

waterskien in giethoorn

Waterskiën voor pro’s en beginners

Bij Waterskivereniging De Stille Belter kun je heerlijk waterskiën als je ervaring hebt. Maar je kunt er ook een groepsles of een les voor jezelf boeken. Iedereen vanaf 4 jaar met een zwemdiploma is welkom. In de les leer je van gediplomeerde instructeurs de fijne kneepjes. Waterskiën is niet moeilijk om te leren. Als je de techniek eenmaal te pakken hebt, sta je zo rechtop. Reserveer wel even van tevoren!

Zwemmen in de Belterwijde

Zoals gezegd, waterskiën is ook leuk om naar te kijken. Als je volleerde waterskiërs of wakeboarders bezig ziet, kan het er spectaculair aan toegaan. Ook als je zelf niet achter de boot hangt, kun je ervan genieten. Aan de linkerkant – op veilige afstand van de waterskibaan – is ook een recreatieveld. Daar stap je zo het water in en kun je goed zwemmen. Ook ideaal voor jonge kinderen. Het zwemgedeelte heeft een goed gemarkeerd gedeelte met ondieper water. Deze mooie zwem- en recreatielocatie ligt aan de Blauwehandsweg tussen Wanneperveen en Belt Schutsloot en is per boot, maar ook met de auto te bereiken.

Snelvaren op het Zwartewater

Heb je een eigen boot en waterski’s? Ook dan kun je uit de voeten. Snelvaren in de buurt van Giethoorn kan een stukje verderop bij Zwartsluis. Daar mag je op een deel van het Zwartewater harder dan twintig kilometer per uur varen. Hier kun je dus met je eigen boot en waterski’s los. Let op: er wordt veel gecontroleerd in en rondom de Gieterse meren of je niet te snel vaart. Dus houd je aan de regels!

Ook lekker actief op het water: kitesurfen of kanoën

Wil je lekker actief bezig zijn op het water en ben je niet bang voor een nat pak? Dan kun je absoluut gaan waterskiën. Ook een leuk optie, en zeker zo actief en sportief is kitesurfen. Lees hier meer over mogelijkheden om te surfen in Giethoorn. Een andere mogelijkheid om actief op het water bezig te zijn en de perfecte manier om de natuur te verkennen is een kano huren. Met een kano lig je dicht op het water en kom je ook op plekjes waar boten niet komen. Rond Giethoorn zijn diverse mooie kanoroutes uitgezet.

Toch liever de wateren via boot verkennen? Geen enkel probleem. Klik hier voor een overzicht! 

Wat dacht je van deze artikelen?

Als je wilt weten hoe je in Giethoorn kan komen kan je dit artikel lezen. Lees dit artikel voor de beste museums en lees dit als je meer wilt weten welke mogelijkheden je hebt als je wilt eten in Giethoorn.

reserveer een boot of sloep in giethoorn
reserveer een arrangement in giethoorn
300 bij 300 giethoorn.com fiets echopper tandem elektrische