Escaperoom in Giethoorn

In een escape room kun je je letterlijk op laten sluiten, de deur gaat op slot en jij moet (samen met anderen) zo snel mogelijk uit de kamer ontsnappen. Uiteraard kun je eenmaal binnen gebruik maken van cryptische aanwijzingen, die je stapje voor stapje richting de uiteindelijke sleutel helpen om de deur van binnenuit te kunnen open.

Wij hebben de leukste, engste en moeilijkste escaperooms in Giethoorn en omgeving voor je op een rij gezet. Succes met kiezen, als je tenminste nog durft!

Escaperoom Hacked!

Een groep hackers heeft het voorzien op persoonsgegevens van onschuldige burgers. Ga met je team op onderzoek uit en ontrafel de geheimen achter deze misdaad. Weten jullie de hackers op tijd te stoppen voordat het te laat is? Dit meeslepende spel is te spelen vanaf 3 t/m 8 personen en is beschikbaar in de Nederlandse en Engelse taal! Deze escaperoom is ideaal voor een vriendenuitje, personeelsuitje, familie-uitje, groepsuitje of een vrijgezellenuitje en prima te combineren met varen.

escaperoom hacked in giethoorn

 

Locatie escaperoom: Giethoorn

Taal escaperoom: Nederlands of Engels

Aantal personen: 3 t/m 8 personen

Afstand vanaf Giethoorn: 0 kilometer

Ideaal te combineren met een dag(deel) varen in Giethoorn

Het verhaal

Een groep hackers is momenteel bezig met de grootste identiteitsfraude ooit. Ze hebben het voorzien op persoonsgegevens van onschuldige burgers en beschikken over diverse geheime locaties, verspreid over de hele wereld. De gegevens die ze buit maken gebruiken ze om toegang te krijgen tot alles, maar rekenen vervolgens niks echt af. De rekeningen stapelen zich zo in rap tempo op…

Door het groeiende aantal toeristen hebben de hackers het de laatste tijd vooral voorzien op Giethoorn. Ze boeken vakantiehuisjes, etentjes en rondvaarten, maar allemaal op andermans naam. Mensen worden daardoor onterecht aangesproken op klaploperij.

Er zijn aanwijzingen gevonden dat er zich een geheime hackers locatie bij het Eetcafé en Vakantiepark Giethoorn bevindt, maar de exacte locatie is momenteel nog onvindbaar. Hiervoor is jullie hulp nodig! De parkmanager zoekt naar mensen die het slachtoffer zijn geworden van de fraude of dit juist willen voorkomen. Alle hulp bij het onderzoek is van harte welkom.

BOEK HIER DE ESCAPEROOM

Escaperoom De Slager van Oldemarkt!

Indien je over het nodige lef beschikt om deze escape room te betreden, zul je vanaf het eerste moment in een zinderend avontuur belanden waarbij je voor de meest uiteenlopende puzzels, uitdagingen en raadsels komt te staan.

De experience begint al bij binnenkomst in ons restaurant. Na een bijzonder ontvangst met jullie eerste opdracht wordt je naar de werkplek van de slager gebracht. Hier heb je 60 minuten de tijd om samen met je vrienden, familie of collega’s te ontsnappen, voordat de Slager weer terug komt. Teamwork is essentieel, evenals een creatieve geest en gezonde portie lef. De groepen die het snelst weten te ontsnappen vergaren eeuwige roem in onze hall of fame. Durf jij de uitdaging aan?

Locatie escaperoom: Oldemarkt

Taal escaperoom: Nederlands

Aantal personen: 3 t/m 8 personen

Afstand vanaf Giethoorn Nederland: 16 kilometer

Ideaal te combineren met het Klimbos in Paasloo

Het verhaal

De Slager van Oldemarkt was in de jaren 70 en 80 de bekendste slagerij van Oldemarkt en omstreken. Begin jaren 90 sloeg het noodlot toe. De slagerij en de woning daarboven brandden tot op de grond toe af. Het gezin van de slager kwam hierbij om het leven en ook zijn geliefde slagerij ging verloren.

Vrijwel onmiddellijk na de brand kwam het lokale roddelcircuit op gang. Er waren spanningen in de relatie met zijn vrouw, de slagerij zou in financieel zwaar weer verkeren en de slager zou zelf wel eens de aanstichter van dit drama kunnen zijn, zo klonk het in het normaal zo vredige dorpje.

Ook de politie kreeg lucht van de beschuldigingen en maakte van de slager al snel verdachte nummer één. Niet lang daarna werd hij in voorlopige hechtenis genomen en probeerde men uit alle macht de zaak rond te krijgen. Vanaf dat moment wist men het zeker in Oldemarkt en omstreken: De slager zelf is de dader. Gedurende het onderzoek bleek het echter lastig om voldoende bewijs te verzamelen. Vrijwel alles was in rook opgegaan en niet alle getuigen bleken even betrouwbaar. Veel was gebaseerd op ‘van horen zeggen’, maar wie wist er nu eigenlijk precies wat er aan de hand was in het gezin van de slager? Uiteindelijk had men geen andere keuze dan de slager op vrije voeten te stellen. Zijn naam was hiermee echter allerminst gezuiverd en hij werd steeds meer met de nek aangekeken in de lokale gemeenschap. Steeds vaker trok hij zich terug in zijn huis en ook bij zijn weinige overgebleven vrienden kwam hij nog maar zelden over de vloer. Het sociale isolement waarin de slager was beland werd dieper en dieper. In en rondom het dorp begonnen nieuwe verhalen de ronde te doen. Hij zou niks meer met de lokale bevolking te maken willen hebben, zou nog altijd laaiend zijn vanwege zijn publieke veroordeling en zou zelfs uit zijn op wraak…Zelden wordt hij nog op straat gezien, steeds vaker druilt hij in het donker rond in en rondom de bossen van Oldemarkt en duikt hij af en toe op bij een loods op het lokale industrieterrein. Onduidelijk is wat hij hier precies uitvoert. Het afgelopen jaar zijn er opvallend veel meldingen van mensen binnen de Oldemarkter gemeenschap die het idee hadden dat zij gevolgd werden in de nachtelijke uurtjes. Daarnaast zijn er recentelijk een aantal niet opgeloste verdwijningszaken geweest in het vroeger zo vreedzame dorp. Wat is er aan de hand in de Oldemarkt? Heeft De Slager van Oldemarkt zijn messen weer opgepakt, of gaat het hier om het zoveelste cowboyverhaal?

BOEK HIER DE ESCAPEROOM

Escaperoom Prison Break Paasloo

Heb je alle afleveringen van Prison Break bekeken en kan je er maar geen genoeg van krijgen? Dan is Prison Break Paasloo de escaperoom die je moet spelen!

De escaperoom kan met maar liefst 40 personen tegelijk gespeeld worden. Ideaal dus als je een familie- of teamuitje wilt organiseren. Ook ideaal als kinderfeestje!

Deze escaperoom is te spelen in Paasloo. Paasloo ligt 14 kilometer van Giethoorn.

Locatie escaperoom: Paasloo

Taal escaperoom: Nederlands

Aantal personen: 6 t/m 200 personen

Afstand vanaf Giethoorn Holland: 14 kilometer

Ideaal te combineren met het Klimbos in Paasloo

 

Het verhaal

Hoe heeft het ooit zo ver kunnen komen? Kun je ooit weer in vrijheid leven? Je staat op het punt aan boord te gaan van een zwaar beveiligd gevangenentransport in het Overijsselse Paasloo. De bus brengt je naar één van de taaiste en gewelddadigste gevangenissen van Nederland. Hier moet je de komende jaren zien te overleven. Ontkomen lijkt nu echt niet meer mogelijk,
of is er toch een kans om aan dit noodlot te ontsnappen?

Prison break Paasloo is een unieke, sensationele ontsnappingsgame waarin je in verschillende teams tegen elkaar strijdt om als eerste te ontsnappen uit de handen van de strenge cipiers. Samenwerken met je teamgenoten is hierbij van belang. Lukt het jou en je team om uit de bus te ontsnappen en door het bos de vluchtauto te bereiken? De bestuurder van de vluchtauto wil je best een handje helpen, maar alleen als je hem het wachtwoord weet te vertellen. Om achter het wachtwoord te komen moet je onderweg de nodige uitdagingen aangaan en je hoofd koel houden, anders is één van de andere teams je voor en zit je diezelfde avond alsnog in de bak.

BOEK HIER DE ESCAPEROOM

Lees ook dit

Als je wilt weten hoe je in Giethoorn kan komen kan je dit artikel lezen. Lees dit artikel voor de beste museums en lees dit als je meer wilt weten welke mogelijkheden je hebt als je wilt eten in Giethoorn.

reserveer een boot of sloep in giethoorn
reserveer een arrangement in giethoorn
300 bij 300 giethoorn.com fiets echopper tandem elektrische