Bootje Huren in Giethoorn

Een bootje huren in Giethoorn, ook wel het Venetië van het Noorden genoemd, is een fantastische manier om dit idyllische dorpje te verkennen. Met zijn charmante grachten, schilderachtige bruggetjes en rietgedekte boerderijen is Giethoorn een absolute must-visit bestemming in Nederland. In deze ultieme gids lees je alles wat je moet weten om een onvergetelijke ervaring te beleven tijdens het varen in Giethoorn.

Verschillende soorten boten

Er zijn verschillende soorten boten te huur in Giethoorn, elk met hun eigen voor- en nadelen. Hieronder staan de meest populaire bootsoorten:

fluisterboot

Fluisterboten

Fluisterboten zijn kleine, elektrische aangedreven boten die geschikt zijn voor 4 tot 12 personen. Ze zijn stil en milieuvriendelijk, waardoor je optimaal kunt genieten van de rust en schoonheid van Giethoorn. Een fluisterboot kun je huren bij:
Restaurant & Botenverhuur De Grachthof

Puntersloepen & -Boten

Een puntersloep is geen gewone boot, maar een authentieke eikenhouten punter die op Punterwerf Wildeboer is gebouwd. De punter is een zeer stabiele en veilige boot voorzien van een krachtige elektromotor en lekkere kussens. Een Puntersloep kunt u huren bij: Punterwerf Wildeboer

Sloepen

Sloepen zijn grotere, luxere boten met comfortabele zitplaatsen voor 8 tot 14 personen. Ze bieden meer ruimte en stabiliteit, waardoor ze ideaal zijn voor groepen en families. Een sloep kun je huren bij: Restaurant & Botenverhuur De Grachthof, Restaurant 141 & Sloepverhuur Giethoorn Frank Raggers

giethoorn punteren

Punters

Punterboten zijn traditionele Gieterse boten die worden voortbewogen met een punterstok. Ze zijn geschikt voor 4 tot 6 personen en bieden een authentieke vaarervaring. Het punteren vergt enige oefening, maar is zeker de moeite waard.

Kanos

Ben je wat avontuurlijker en sportief aangelegd is wellicht een kano iets voor jou. Het leuke van een kano is dat je na een dag op het water te zijn geweest ook echt iets gedaan hebt. Je hebt dus naast de fun ook een echte workout gehad. Een kano kunt u huren bij: Surfschool & Camping De Hof

Suppen

De laatste jaren is suppen heel erg in opkomst. Staand op een surfboard jezelf met een paddel voortbewegen. Het is een heel erg ontspannen bezigheid welke je prima in Giethoorn kan doen. Onze tip is wel om dit vroeg in de ochtend of laat in de middag te doen. Een Sup kun je huren bij: Surfschool & Camping De Hof

Reserveren van een boot

Online reserveren

Het is aan te raden om vooraf een boot te reserveren, vooral tijdens het hoogseizoen waarbij er massaal bootjes verhuurd worden. Bijna alle bootverhuurders in Giethoorn maken gebruik van hetzelfde boekingssysteem. Hierdoor kan u precies zien wanneer welk bootje nog beschikbaar is en wat de kosten hiervan zijn. Het zou immers zonde zijn als u naar Giethoorn komt en er is geen boot meer beschikbaar. 

Conclusie

Een bootje huren in Giethoorn is een onvergetelijke ervaring die je zeker niet mag missen. Plan je bezoek zorgvuldig en houd rekening met de tips in deze ultieme gids om optimaal te genieten van je dag op het water.

Veelgestelde vragen

  1. Is een vaarbewijs nodig om een boot te huren in Giethoorn? Nee, je hebt geen vaarbewijs nodig om een boot te huren in Giethoorn. De meeste boten zijn eenvoudig te besturen en de verhuurders geven vaak een korte instructie voor vertrek.

  2. Kunnen honden mee aan boord? Ja dit is zeker mogelijk.
  3. Is er een reddingsvest beschikbaar? Ja; elke bootverhuurder heeft wel een aantal reddinsvesten beschikbaar voor bijvoorbeeld uw kind.
  4. Is het water diep? Nee; op bijna alle plekken is het water niet meer dan 1 meter diep. Je kan hier dus prima staan
  5. Kan ik zwemmen in Giethoorn? Ja hoor; je kan prima zwemmen in Giethoorn. Er word periodiek gecontroleerd door de instanties of het water goed genoeg is om in te zwemmen.
Maak hier uw reservering
reserveer een boot of sloep in giethoorn
reserveer een arrangement in giethoorn
300 bij 300 giethoorn.com fiets echopper tandem elektrische