Camping D’Hof

Adres:
Binnenpad 137
8355 BW Giethoorn
Telefoon: +31 (0)521 361400
Website: www.campingdehof.nl

Schitterende ligging

Camping d’Hof Giethoorn is gelegen direct aan het water. Aan de voorzijde van de camping loopt de Gieterse dorpsgracht met haar fraaie boerderijen en vele bruggetjes. Aan de achterzijde ligt het meer het Bovenwiede. De kindvriendelijke camping is dan ook een unieke locatie voor vakantie voor familie en watersportliefhebbers.

Mogelijkheden

Camping d’Hof biedt vaste standplaatsen met ligplaats voor de boot, seizoensplaatsen, sinds kort ook beschikbaar voor toercaravans, veldjes om de tent neer te zetten en trekkershutten.

Alle campingplaatsen bevinden zich in de nabijheid van water. Onze gasten kunnen genieten van het mooie en gezellige dorp Giethoorn, het omringende water, de omliggende natuur van De Wieden (nabij Nationaal Park De Weerribben) en de goede voorzieningen op camping d’Hof.

Op 150 meter loopafstand vanaf de ingang van de camping d’Hof ligt een parkeerplaats vanwaar men via het Binnenpad over enkele bruggetjes op het terrein van camping d’Hof kan komen. Op de camping staan bolderkarren gereed om uw bagage te vervoeren.

Tenten

Aan het meer zijn twee grote velden gelegen voor tenten. Tijdens het kamperen kunt u uw boot, kano of surfplank afmeren bij de tent. De locatie is zeer geschikt voor grote groepen en schoolkampen.
Windsurfen

Is windsurfen een sport voor jou? Volg dan een dagcursus op de surfschool van camping d´Hof. Het campingterrein en het surfstrandje, gelegen aan het Bovenwiede, lenen zich uitstekend voor een surfcursus.

Camping d’Hof

Camping d’Hof Giethoorn ligt direct aan het water. Aan de voorzijde van de camping loopt de Gieterse dorpsgracht met haar fraaie boerderijen en vele bruggetjes. Aan de achterzijde ligt het meer het Bovenwiede, waar men naar hartelust kan watersporten vanaf het surfstrandje.

Receptie

Op de receptie kunt u informatie vinden of vragen stellen. Hier kunt u tevens terecht voor douche- en wasmunten, gasflessen (propaan), vaar-, fiets- en wandelroutekaartjes, bandenplakset, EHBO materiaal, zwemvestjes en wifi-tickets.

Caravans en chalets

Jaarplaatsen
Op Camping d’Hof zijn een groot aantal jaarplaatsen te vinden voor caravans en chalets. Wanneer u interesse heeft om een dergelijke plek te huren, kunt u altijd vrijblijvend een afspraak maken om samen met ons het terrein te bezichtigen.

Seizoenplaatsen voor toercaravans
Op camping d’Hof zijn tien plekken voor carcavans. Deze plekken zijn direct gelegen aan vaarwater, zodat u uw boot bij uw caravan kan afmeren. Het seizoen loopt van 1 april tot 1 november. De caravans worden met een ponton naar uw staplaats vevoerd.

Tenten

Aan de rand van de camping grenzend aan het Bovenwiede zijn twee tentenvelden. Deze zijn zeer geschikt om met een groep te komen kamperen. In het voor en –najaar komen er veel scholen, scoutinggroepen en sportverenigingen voor hun jaarlijks kamp. In de schoolvakanties en weekenden is het een prima stek om met uw gezin of familie te kamperen.

Glamping

Kamperen zonder in tent in het hartje van Giethoorn? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Camping de Hof in Giethoorn beschikt over drie Trekkershutten en twee Campingpods aan het water. De vrijheid van de natuur om je heen en de luxe van een lekker bed in een knus verblijf. Dit alles voor een betaalbare prijs.

Trekkershutten

Camping d’Hof beschikt over drie trekkershutten, die elk plaats bieden aan 4 personen. Deze houten blokhutten zijn op een ideaal plekje op de camping gesitueerd en vormen een prima verblijfplaats voor een trektocht of korte vakantie. Het is een ideale manier om in Giethoorn neer te strijken, of je nu te voet, op de fiets, met de boot of kano of met de auto bent. Inmiddels zijn alle drie de hutten (ver)nieuw(d) en geïsoleerd.
Aanwezig in de trekkershutten: kooktoestel, emmer, afwasteil, fluitketel, kussens, jerrycan, bezem en stoffer en blik en elektrisch kacheltje. Wat wij je aanraden om mee te nemen zijn: kussensloop, hoeslaken, slaapzak, pannen, borden, bestek en keukengerei. Voor de 5e persoon geldt , zelf een matras meenemen. 5,- extra. Een tentje naast de trekkershut is toegestaan tegen het normale kampeertarief.

Een trekkershut huren kost €57,50 per nacht. 

Campingpods

Nieuw bij Camping de Hof. Romantisch kamperen in een gezellige Pod. Er is in elke pod (2) ruimte voor 2 personen. Je slaapt in een 2 persoons bed met een goed matras zodat u de volgende dag goed uitgerust bent voor nieuwe activiteiten.

Aanwezig in de Pod: keukenblokje, kleine koelkast, kooktoestel, toilet, fluitketel, koffiezetapparaat, afwasteil, bezem, veger en blik, jerrycan, 2 stoelen en tafel binnen en 2 stoelen buiten op veranda en 2 bed kussens. Wat we je aanraden om mee te nemen: hoeslaken 1.40 bij 2m., kussenslopen, slaapzakken, pannen, borden en bestek, koffie/thee, bekers, keukengerei etc. Bij de Pod is het mogelijk om een bootje erbij te huren. Maar ook op sportief gebied hebben we genoeg. Je kunt bij ons kanoën, suppen en windsurfen. En een mooie fietstocht door het gebied mag u eigenlijk niet missen. Een tentje erbij plaatsen kan op 1 van de tentenvelden. 

Een campingpod huren kost €67,50 per nacht. 

Bed & Bike

In onze woonboerderij treft u deze luxe kamer aan. Een woonslaapkamer voor 2 personen met daarnaast een prachtige badkamer. Een keukenblok is aanwezig, maar er kan niet gekookt worden. Wel heeft u een koffiezetapparaat, waterkoker, eierkoker, magnetron en oventje tot uw beschikking. Tv en gratis wifi. Verder is er de mogelijkheid om gezellig buiten op het terras koffie te drinken. Koffie en thee zit in de bus. De luxe kamer is huisdiervrij.

– Bij aankomst treft u een welkomstpakket aan wat bestaat uit: Jus d’orange, broodjes, crackers, kaas, vleeswaren, zoet beleg, eieren en fruit.

– Inbegrepen bij de huur zijn twee fietsen voor het maken van een mooie fietstocht rondom Giethoorn.

– Uiteraard is er de mogelijkheid om er een elektrobootje bij te huren. Kanoën, suppen en windsurfen behoort ook tot de mogelijkheden.

– Aankomstdagen zijn: maandag, woensdag of vrijdag. Minimale huur is 2 nachten. Incheck na 15.00 uur. Uitcheck voor 11.00 uur.

– Voor de kamer hebben we een gratis parkeerplaats. Afslag centrum dorp. Camping de Hof volgen op de borden. Bij tweede t-splitsing naar rechts en gelijk links . Parkeren bij bordje BB de Hofstee.

– Prijs 139,95 per nacht. excl toeristenbelasting 1,10 p.p.p.n.

Kanoen en overnachten

Mooie kano tochten door nationaal park Weerribben-Wieden in combinatie met een overnachting in een trekkershut ,Campingpod of eigen tent. Bijvoorbeeld van camping naar camping.

Toiletgebouw

In het treft u o.a. (familie) douches, wascabines, wastableau’s, verschoonplaats voor baby’s, afwasplaatsen, voldoende toiletten en urinoirs aan. Het gebouw wordt elke dag schoongemaakt. Er heerst altijd een aangename temperatuur door de vloerverwarming. Aan de buitenkant bevindt zich een stortplaats voor het chemisch toilet.

Wasserette

De wasserette is voorzien van een wasmachine, een wasdroger, en een centrifuge. Alle apparatuur wordt bediend met munten, die bij de receptie verkrijgbaar zijn.

Recreatieruimte De Koestal

In de oude boerderij vindt u recreatieruimte De Koestal. Er staan altijd tafeltennistafels opgesteld zodat er geoefend kan worden. Ook is De Koestal de uitvalbasis voor de surfschool. De cursisten worden hier ontvangen met een kopje koffie, gebruiken er de lunch en krijgen hier de theorielessen.

Surfstrandje

Het ‘surfstrandje’ gelegen aan het Bovenwiede biedt volop zwem- en speelplezier

Fietsoplaadpunt

Op Camping de Hof kunt u uw electrische fiets opladen… en mocht u een lekke band hebben, dan is er een bandenplakset aanwezig en uiteraard een fietspomp.

WIFI

Op de camping kunt u beschikken over een gratis WIFI internet verbinding .

Surfschool Giethoorn

Sup verhuur

Suppen is Stand Up Paddle Boarding. Een leuke, sportieve, gezonde manier om Giethoorn te ontdekken. En voor iedereen gemakkelijk te doen! Sportief het water op in het prachtig natuurgebied Weerribben & Wieden. Het is een hele gezellige activiteit. Een programma bestaat uit circa twee uur: omkleden in wetsuits, uitleg van de routekaart, een korte instructie over de basistechnieken van het suppen om vervolgens zelfstandig een tocht te maken door Giethoorn en het natuurgebied. Achteraf kan er gebruik gemaakt worden van de douche faciliteiten van de camping. Tevens is er de mogelijk om de tocht onder begeleiding van een gecertificeerde SUPinstructeur te maken. Het is mogelijk om vanaf 1 persoon te boeken.

Groepsarrangement suptour door Giethoorn
Het suppen is leuke activiteit voor groepen. Bij ons kunt u terecht voor groepen van max. 15 personen. Ideaal voor een vriendengroep, personeelsfeest of een familie-uitje.

Meerdaags huren van supboard

Gebied nationaalpark Weerribben-Wieden is te klein om binnen een dag te ontdekken. Daarom bieden wij de mogelijkheid om een supboard meerdere dagen te huren zodat je niks van het gebied mist. Het opblaasbare supboard is gemakkelijk mee te nemen in een rugzak met alle toebehoren. Zodat je kunt starten vanaf verschillende locaties in het gebied of op andere plekken in Nederland. Het huren van een opblaasbaar supboard kost €35,- euro per dag. Inclusief wetsuit kost €45,- euro per dag.

SUP clinic

De SUP clinic is de ideale manier om de basisvaardigheden van het suppen te leren. Onder begeleiding van een gecertificeerde instructeur wordt er na een theoretische instructie de technieken geoefend op het water.

Aandacht zal besteed worden aan:
– SUP materialen
– Veiligheid
– Balans
– Peddeltechnieken
– Positie en houding op het SUPboard
– Het maken van bochten
– Van zithouding naar staan en omgekeerd.
Na wat oefeningen gaan we samen een leuke tocht door Giethoorn maken. De clinic basistechnieken stand up paddling is €20,- per persoon. Vanaf 3 personen. Het duurt 1,5 uur. Aanmelden via …………………………

Windsurfen

Basiscursus windsurfen

Het windsurfen geeft het gevoel van vrijheid op het water. Met plank en zeil over het water scheren is het uiteindelijke doel. We beginnen eerst met slimme lesmethoden door een ervaren instructeur. In slechts 3 uren leert je de basisbeginselen van het windsurfen. Direct vanaf het surfstrandje het meer op. Al vrij snel het windsurfen onder de knie.

De basiscursus is te boeken tot maximaal 6 personen zodat er meer aandacht is voor de cursisten. De cursus is te boeken vanaf 2 personen (€180,-). Vanaf 3 personen is de cursus €60,- p.p. Wetsuits, schoentjes en het gebruik maken van de douche is inclusief.

Introductiecursus windsurfen

Leuk voor een uitje voor familie, vrijgezellenfeest of bedrijfsuitje (teambuilding). In slechts 2 uur maak je kennis met windsurfen. Na een korte instructie ga je het water op om direct te beginnen met het windsurfen. De introductie cursus is te boeken vanaf 10 personen tot maximaal 15 personen. De prijs is €25,- p.p. Wetsuits, schoentjes en het gebruik maken van de douche is inclusief.
Verhuur van windsurfmaterialen
Wanneer je de basis- of introductiecursus windsurfen bij ons hebt gevolgd is het mogelijk om verder te blijven oefenen met het windsurfen. Ook is het mogelijk wanneer je kan windsurfen om een windsurfset te huren.
De windsurfset (wetsuit+schoentjes+windsurfset) is €15,- per uur of €60,- per dag. Het huren van wetsuit + schoentjes is €10,- per dag.

Zwemvest: €1,-
Droogton/drybag:€1,-
Douchemunt€1,-

SCHOLENARRANGEMENT

U zult verbaasd staan hoe snel de kinderen al surfend over het water gaan door een uitgekiende lesmethode. Speciaal voor scholen en grotere groepen is deze cursus samengesteld met als doel zo snel mogelijk het water op.
Veel scholen uit de omgeving hebben de surfschool al weten te vinden voor een sportdag of om kinderen projectmatig kennis te laten maken met de watersport. Plezier staat voorop.

Bed & Bike

In onze woonboerderij treft u deze luxe kamer aan. Een woonslaapkamer voor 2 personen met daarnaast een prachtige badkamer. Een keukenblok is aanwezig, maar er kan niet gekookt worden. Wel heeft u een koffiezetapparaat, waterkoker, eierkoker, magnetron en oventje tot uw beschikking. Tv en gratis wifi.

Verder is er de mogelijkheid om gezellig buiten op het terras koffie te drinken. Koffie en thee zit in de bus. De luxe kamer is huisdiervrij. –

Bij aankomst treft u een welkomstpakket aan wat bestaat uit: Jus d’orange, broodjes, crackers, kaas, vleeswaren, zoet beleg, eieren en fruit. – Inbegrepen bij de huur zijn twee fietsen voor het maken van een mooie fietstocht rondom Giethoorn. –

Uiteraard is er de mogelijkheid om er een elektrobootje bij te huren. Kanoën, suppen en windsurfen behoort ook tot de mogelijkheden. –

Aankomstdagen zijn: maandag, woensdag of vrijdag. Minimale huur is 2 nachten. Incheck na 15.00 uur. Uitcheck voor 11.00 uur. –

Voor de kamer hebben we een gratis parkeerplaats. Afslag centrum dorp. Camping de Hof volgen op de borden. Bij tweede t-splitsing naar rechts en gelijk links . Parkeren bij bordje BB de Hofstee. –

Prijs 125,- per nacht. excl toeristenbelasting 1,10 p.p.p.n.