Eten & Drinken in Giethoorn
Eten & Drinken
Overnachten in Giethoorn
Slapen
Varen in giethoorn
Varen
Doen in Giethoorn
Activiteiten
infomratie over Giethoorn
Informatie
Arrangementen in Giethoorn
Arrangementen

home – varen 

VAREN IN GIETHOORN

Wie aan Giethoorn denkt, denkt aan varen in Giethoorn. Een bezoek is dan natuurlijk niet compleet zonder een schitterende vaartocht door het dorp en het Nationaal Park Weerribben Wieden, het schitterende natuurmonument dat onze omgeving rijk is.

Er zijn veel opties om Giethoorn vanaf het water te ontdekken, naast de traditionele punter of de fluisterboot, is het aanbod inmiddels flink uitgebreid. Ontdek de omgeving op een unieke manier, op een SUP of waterfiets. Toch lekker in een fluisterboot, ga dan zeker eens voor een lekker avondtochtje, dan is het lekker rustig in de grachtjes.

Hieronder vind u een overzicht van alle verschillende mogelijkheden van ‘varen in Giethoorn‘. Als u op een mogelijkheid kijkt vindt u daar alle bedrijven in giethoorn die deze activiteit aanbieden. Ook kunt u direct een activiteit reserveren.

Reserveer een boot om zelf te varen boek een overdekte rondvaart met gids

Varen in Giethoorn

Een Unieke Ervaring in het ‘Venetië van het Noorden’

Giethoorn, een pittoresk dorp in Nederland, staat bekend als het ‘Venetië van het Noorden’. Dit unieke dorp, vrijwel geheel omgeven door water, biedt een bijzondere ervaring voor liefhebbers van rust, natuur en varen.

De Charme van Waterwegen Giethoorn is een dorp waar de hoofdstraten bestaan uit kanalen. Het varen door deze kanalen is een belevenis op zich. Hier geen druk autoverkeer, maar rustige waterwegen waar je met een fluisterboot, kano of traditionele punter kunt varen.

Kies je Vaartuig Bezoekers kunnen kiezen uit verschillende soorten boten. De fluisterboot, zo genoemd vanwege zijn stille elektrische motor, is erg populair. Wil je een authentieke ervaring, kies dan voor een punter, een traditionele platbodem die je zelf voortbeweegt met een lange stok. Voor sportievere bezoekers zijn kano’s en kajaks ook beschikbaar.

Ontdek Verborgen Hoekjes Varend door Giethoorn ontdek je plekjes die je te voet of per auto niet kunt bereiken. Schilderachtige huisjes met rieten daken, bloeiende tuinen en kleine bruggetjes creëren een sprookjesachtige sfeer. Neem de tijd om te genieten van de stilte en de natuurlijke schoonheid.

Praktische Informatie Het is aan te raden om vooraf een boot te reserveren, vooral in het hoogseizoen. Houd er rekening mee dat sommige delen van het dorp alleen te voet of per boot bereikbaar zijn. Zorg dat je een kaart bij je hebt om te navigeren door de vele kanalen.

Een Dag in Giethoorn Combineer het varen met andere activiteiten in Giethoorn. Bezoek een van de musea, geniet van een maaltijd in een lokaal restaurant of verken de wandelpaden. Ook de omgeving van Giethoorn, met het Nationaal Park Weerribben-Wieden, biedt prachtige natuur en diverse activiteiten.

Conclusie Een dagje varen in Giethoorn is een onvergetelijke ervaring. Het unieke landschap, de rust en de bijzondere manier van vervoer maken een bezoek aan dit dorp tot een hoogtepunt van elke Nederlandse vakantie. Of je nu kiest voor een ontspannen tocht in een fluisterboot of een actieve dag in een kano, Giethoorn zal je betoveren met zijn charme.

giethoorn sloep

INFORMATIE AANVRAGEN

    Naam *

    E-mail *

    Telefoonnummer *

    Uw aanvraag

    * Verplichte velden