6 Betoverende dingen om te doen

Afgezien van het varen op een boot en het verkennen van het Venetië van het Noorden in Nederland, hebben we enkele van de meest betoverende dingen die je kunt doen in dit prachtige dorp op een rijtje gezet waarmee je het meeste uit je reis kunt halen.

1. Maak foto’s van de rietgedekte boerderijen

Het is niet elke dag dat je huizen met rieten daken ziet. In Giethoorn zijn deze huizen nog magischer omdat ze op stukken groen zitten die boven water zweven dat door bruggen is verbonden – het is inderdaad als een dorp uit een verhalenboek.

Terwijl je je een weg baant door het dorp, kan je onderweg genieten kun van de prachtige huizen en boerderijen. Na elke brug kom je weer een nieuw pareltje tegen.

Wil je één van deze pareltjes op de foto zetten is het aan te bevelen om voor of na de drukte op pad te gaan. Tijdens de vakanties kan het weleens druk zijn en zal je soms even moeten wachten voordat je die Instagram waardige foto kan schieten. Als je hier tijdens de zomervakantie bent, probeer dan vroeg op te staan en op pad te gaan. Dan zal je weinig mensen zien en heb je het dorp helemaal voor jezelf!

En vergeet niet om de foto’s op sociale media te publiceren en Giethoorn.com er in te taggen

2. Bezoek de musea

Echt, niemand praat ooit over de musea in het dorp, maar er zijn hier een paar musea die de moeite waard zijn om te verkennen. Ten eerste is de Het Olde Maat Uus een traditioneel museum in een boerderij die het verhaal van het dorp vertelt. Hier kan je zien hoe het leven in het dorp was in de 20e eeuw.

Een ander museum dat u kunt bezoeken is het Museum de Oude Aarde. Zelfs als je geen fan bent van edelstenen en mineralen, zal het zien van deze glanzende objecten je adem ontnemen.

Tot slot is de Schelpengalerie Gloria Maris ook een ander museum dat je eens van binnen moet bekijken. Hier vindt je schelpen van alle groottes, koralen en nog veel meer. Je zult hier de prachtige schatten van de oceaan zien.

meer informatie over de musea vindt u hier

chopper

3. Huur een E-chopper

Als u een ervaring wilt wat u nooit zal vergeten, moet u zeker een elektriche scooter huren. Een elektrische scooter of E-chopper is een scooter met dikke banden en een geweldige look en feel.

U kunt een chopper huren in Giethoorn  voor een halve dag of hele dag en met deze scooters kunt u de kleine dorpjes naast Giethoorn verkennen. Denk hierbij aan Sint-Jansklooster, Blokzijl, Kalenberg en Steenwijk. Maar u kunt ook in Chopper huren in De Weerribben en dan heerlijk door Nationaal park Weerribben Wieden rijden en tijdens de rit kunt u Giethoorn aandoen. Een chopper in de Weerribben huur je hier.

4. Drinken en eten aan de grachten

Een van de beste dingen die je in het dorp kunt doen, is eten en drinken bij één van de restaurants aan de gracht. De grachten in het dorp zijn omzoomd met cafés en restaurants met uitgestrekte terrassen waar mensen hun tijd kunnen doorbrengen. Dit is een geweldige plek om lekker tot rust te komen en te genieten van één van de vele gerechten die je bij elk restaurant kan krijgen. Restaurant de Grachthof & Restaurant 141 zijn voorbeelden van Restaurants langs de dorpsgracht.

5. Ga picknicken

Als je denkt dat de enige activiteit die je in Giethoorn kunt doen is om met een boot door het dorp te gaan, dan heb je het mis. Een mogelijkheid is om te picknicken in het dorp. Wanneer je weinig geld te spenderen hebt kan dit een slimme oplossing zijn om geld te besparen. Je kan zelf een picknick tas inpakken of deze bestellen bij bijvoorbeeld Restaurant De Rietstulp of Restaurant De Fanfare. Daarnaast kun je naar de supermakrt in het dorp gaan. Naast een picknick kan je ook een High Tea bestellen om mee te nemen.

6. Ga wandelen

Je kan lekker wandelen in het dorp. Wil je een meer avontuurlijke activiteit, neem dan de Giethoorn Wandelroute die 15,3 km loopt. Het startpunt is bij het Eendrachtsplein, en vanaf daar hoef je alleen maar de groene route te volgen. U kunt de route met 2,1 km verlengen als u dat wilt door de rode route te volgen. Daarnaast vind je In de Giethoorn.com app verschillende wandelroutes.

Met deze ideeën zie je Giethoorn in een ander licht – en ervaar je de magie van dit dorp nog meer. Veel plezier!

reserveer een boot of sloep in giethoorn
reserveer een arrangement in giethoorn
300 bij 300 giethoorn.com fiets echopper tandem elektrische