Eten & Drinken in Giethoorn
Eten & Drinken
Overnachten in Giethoorn
Slapen
Varen in giethoorn
Varen
Doen in Giethoorn
Activiteiten
infomratie over Giethoorn
Informatie
Arrangementen in Giethoorn
Arrangementen

Vragen bij het huren van een boot

Hieronder een overzicht met de meest gestelde vragen bij het huren van een boot. Leest u deze vragen goed door of uw vraag hier beantwoord kan worden. Mocht u toch nog een andere vraag hebben dan kunt u deze het beste stellen per email

Reserveren niet noodzakelijk:

Wij raden wel aan om een bootje vooraf te reserveren, maar als u wilt komen varen in Giethoorn, dan kunt u het er altijd op wagen om ter plekke een boot te huren. Zeker als u buiten de weekenden, vakanties en het hoogseizoen komt. Het is in Giethoorn dan vaak nog relatief rustig in ons dorp. Dit is geen garantie. Toch is het mogelijk dat het ook tijdens de zogenaamde rustigere periodes, behoorlijk druk kan zijn of uw favoriete bootje moeilik te vinden is of al verhuurt is..

Reserveren zeker noodzakelijk:

Gaat u juist in een drukke periode naar Giethoorn en wilt u daar varen, dan is het reserveren van een bootje vaak wel noodzakelijk. Regelmatig zijn alle beschikbare bootjes in Giethoorn, in combinatie met een zonnige weersverwachting, dan al dagen van tev

Het zou namelijk ontzettend jammer zijn, als u helemaal naar Giethoorn bent gekomen en u dan niet kan varen, omdat alle bootjes al verhuurd zijn. Reserveren wordt aangeraden.

Ook als u in het naseizoen wilt komen varen, aangezien de meeste bootjes (90%) gedurende deze periode, uit het water worden gehaald voor onderhoud. adviseren wij zeker om te reserveren.

Reserveren van een bootje kan hier

Er zijn verschillende soorten fluisterboten in Giethoorn. Er zijn boten voor 4 tot 12 personen. De standaard fluisterboten worden met de motor bestuurd en hebben meestal geen kussens. Een kleine fluisterboot voor 4 personen kun je al huren vanaf € 17,50 per uur. hoe groter en luxer de boten zijn hoe hoger de prijs is. bekijk hier alle soorten boten in Giethoorn

Een sloep is breder, langer, dus meer ruimte, is wat stabieler en heeft een hogere rand al met al wat comfortabeler, standaard uitgerust met een console met stuurwiel en een kussenset. Fluisterboten zijn minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

Dat mag als u er voor zorgt dat de boot weer netjes zonder hondenharen ingeleverd word. Sommige verhuurder vragen een kleine bijdrage voor de schoonmaak. Dit wordt vermeld bij reserveren.

Er zijn verschillende routes in giethoorn die u kunt varen. Voor de tijd die u wilt varen zal de verhuurder u een mooie route meegeven. U kunt tijdens uw vaart aanleggen op verschillende plaatsen en natuurlijk picknicken op het eilandje in het meer. Om een kleine indruk te krijgen van Giethoorn bent u minimaal 2 uren aan het varen, dus met een stop onderweg bent u 3 uren weg. Wilt u heel Giethoorn bekijken dan is er een route van 4 tot 5 uren varen.

Het huren van een bootje begint met een korte uitleg door de verhuurder. Deze uitleg gaat over de boot, de motor de werking van het stuurwiel en de te volgen vaarroute. Voor alle bootjes die in Giethoorn te huur zijn, is geen vaarbewijs nodig om er mee te mogen varen. Wel is er per boot een minimale leeftijd van 16 jaar afgesproken om een fluisterboot of een sloep te mogen besturen.

We hebben misschien allemaal weleens de beelden gezien van Giethoorn met zijn (over) volle grachten. Logisch is dan ook, dat een veel gestelde vraag is: moet je goed kunnen varen om in Giethoorn te kunnen varen?

Wij denken dat u geen ervaren schipper hoeft te zijn om een fluisterboot of sloep te kunnen besturen in Giethoorn. De verhuurder zal u de fijne kneepjes van het varen bijbrengen en desgewenst eerst op gang helpen

Hier volgen nog wat ongeschreven vaarregels voor Giethoorn:

  • Rondvaartboten hebben voorrang
  • Niet afmeren onder of aan bruggen
  • Vaar zoveel mogelijk aan de rechterkant (stuurboord)
  • Op en rond het water wonen mensen. Respecteer hun privacy, veroorzaak geen onnodige (geluids)overlast
  • Het is verboden om onder invloed van drugs of alcohol een vaartuig te besturen (de waterpolitie controleert hierop)
  • Voor het grootste deel van onze dorpsgracht is eenrichtingsverkeer ingesteld. Deze regel geldt van paal 1 t/m paal 5.

U ontvangt een kaart bij de verhuurder waarop verschillende routes uitgebeeld staan. De verhuurder zal een uitleg geven waar u allemaal langs kan.

Als je een bootje reserveert via de website dan ontvangt u per mail het adres waar je het bootje op kunt halen. Ook staat vermeld waar je dan kunt parkeren. Dit is altijd op dichtbij of vaak zelf naast de botenverhuur.

Op onze pagina verzorgen wij de reserveringen voor meer dan 25 verhuurbedrijven. Het object dat u kiest wordt aan de hand van uw wensen op een locatie geplaatst die vrij is. U ontvangt een email na resevering met alle gegevens die u nodig heeft, en daarmee ook het adres waar het gehuurde object opgehaald kan worden.

In het systeem worden automatisch mails gemaakt voor uw reservering. Het kan natuurlijk voorkomen dat deze in uw spambox verdwijnt, kijkt u daar eerst. Heel zelden komt deze mail niet aan, door bijvoorbeeld het verkeerd invullen van een emailadres en heel zelden word een mail van onze gewijgerd door een server van de huurder ( caiway servers geven deze probemen nog wel eens). Stuurt u een mail op met uw naam, email en indien mogelijk betaalgegevens en dan sturen wij u handmatig de mail nogmaals toe.

Als u een reservering heeft afgerond heeft u een mail ontvangen, in deze mail staat waar de reservering geplaatst is in Giethoorn. Wilt u iets veranderen aan uw reservering dan kunt u dit kortsluiten met de verhuurder van de boot. Hun contactgegevens staan in de bevestigingsmail die u ontvangen heeft.

U kunt tot 3 dagen voor de datum annuleren, u heeft dan 3 opties:

  1. De reservering datum verplaatsen naar een ander datum
  2. Het volledige bedrag omzetten in een voucher om op een later tijd stip een nieuwe reservering te maken
  3. De reservering helemaal annuleren, we storten dan het huurbedrag (exclusief servicekosten) terug op uw rekening

Tot zover het overzicht met de meest gestelde vragen bij het huren van een boot.  Mocht u toch nog een andere vraag hebben dan kunt u deze het beste stellen per email

bootje huren giethoorn kan door hier te klikken

Pagina: vragen bij het huren van een boot