Een dagje Giethoorn met de kinderen

Ben je nog op zoek naar inspiratie voor een dagje weg met de kinderen? Dan is Giethoorn de ideale plek om samen met je kinderen heerlijk te vertoeven. In Giethoorn is heel veel te beleven, niet alleen voor de kids maar ook voor jou als ouder. Lees dus snel verder en kom er zo achter wat Giethoorn allemaal te bieden heeft!

Minigolf, het gezellige familiespel

Wie kent het niet, een ontspannen spelletje midgetgolf? In Giethoorn hebben we een uitdagend minigolf parcours met maar liefst 18 holes. De bedoeling is om het parcours in zo’n min mogelijk slag af te leggen. Door verschillende hindernissen staat u bij elke baan weer voor een uitdaging. Sla de bal door een looping, het doolhof of een hole-in-one in het net. De winnaar ontvangt een oorkonde als bewijs. Gezellig met de familie, als uitje met vrienden of als kinderfeestje. Minigolf kunt u onderandere spelen bij Restaurant de Witte Hoeve in Giethoorn

Varen in Giethoorn met kinderen

Wanneer je aan Giethoorn denkt, denkt iedereen aan varen. Niet voor niets is dit het hoogtepunt voor iedereen die Giethoorn aandoet. Wanneer je terugkomt van een dagje op het water ben je weer helemaal bijgekomen en relaxed. Voor kinderen is varen in Giethoorn ook super leuk en ze zullen het er jaren later nog over hebben.

Wist je dat je diverse spelletjes kan doen samen met je kinderen wanneer je in een fluisterbootje zit in Giethoorn. Wat dacht je van het aantal bruggen tellen..Of het aantal eendjes tellen in de grachten. Wat ook leuk is om samen met papa een weddenschap af te sluiten hoe vaak hij de boot tegen de kant aankomt. Niet is leuker dan dat je de weddenschap van papa wint en dat hij na het varen je kan trakteren op een heerlijk ijsje.

Je kan een boot al huren vanaf 2 uur. In die twee uur kan je rustig door de grachten varen, door de natuur en over het meer. Wanneer je met kleine kinderen bent is in veel gevallen twee uur meer dan voldoende. Ben je met oudere kinderen is het leuk om een boot voor de hele dag te huren. Je hebt dan de mogelijkheid om een andere route te varen, lekker te gaan zwemmen en om ergens te gaan picknicken. Heb je kinderen die geen zwemdiploma hebben kan je bij de bootverhuur vragen of je daar een zwemvest kan lenen.

Met je kinderen naar een museum in Giethoorn

Naast varen kan je ook samen met je kinderen naar één van de museums in Giethoorn. Op de volgende pagina kan je meer informatie vinden over de museums die Giethoorn rijk is.

In Museum ’t Olde Maat Uus ga je zo’n honderd jaar terug in de tijd. Aan de hand van persoonlijke verhalen wordt je meegenomen in het leven hoe het er toen uitzag. Het museum kan je in je eigen tempo doorlopen.

Op boevenjacht

Samen met je kinderen op boevenjacht! In dit boevenspel ga je samen met je kinderen op onderzoek uit om de inbraak op te lossen. Er is in inbraak gepleegd in het gemeentehuis van Giethoorn. Lopend door het dorp gaan jullie op zoek naar verschillende locaties met aanwijzingen over de inbraak. Op iedere locatie moeten jullie een opdracht, vraag, puzzel of raadsel beantwoorden of oplossen. Doe je dit goed, dan krijgen jullie informatie waarmee jullie verdachte boeven kunnen uitsluiten. Er zijn 12 boeven verdacht. Aan jullie de taak om de boef aan te wijzen die de inbraak gepleegd heeft.

Uit eten met de kinderen

Uit eten gaan met kinderen kan soms een uitdaging zijn, maar niet bij Burgers & Grill Giethoorn! Hier hebben de kinderen namelijk hun eigen speelzolder met alles wat ze nodig hebben om zich te vermaken terwijl jij rustig van je maaltijd geniet.

Bij binnenkomst zullen de kinderen al snel de speelzolder ontdekken. Ze kunnen direct naar boven rennen en zich uitleven in de ballenbak. De kleintjes kunnen glijden en kruipen door tunnels terwijl de oudere kinderen van de grote glijbanen afgaan. Maar dat is nog niet alles! Er zijn ook verschillende bordspellen, puzzels en knutselmateriaal beschikbaar. De speelzolder is volledig ingericht om kinderen van alle leeftijden te vermaken.

Ondertussen kun jij in alle rust genieten van je maaltijd. Terwijl de kinderen hun energie kwijt raken, geniet jij van een heerlijk gerecht. 

Als dessert kunnen de kinderen nog even hun laatste energie kwijt op de speelzolder, terwijl jij geniet van een kopje koffie. En wie weet maken ze nog wat nieuwe vriendjes en vriendinnetjes tijdens het spelen.

Kortom, uit eten gaan met kinderen is nog nooit zo leuk geweest! Bij dit restaurant kunnen de kinderen zich vermaken op de speelzolder terwijl jij geniet van een heerlijke maaltijd. Een win-win situatie voor het hele gezin. Reserveer snel en tafel bij Burgers & Grill Giethoorn

ADVERTENTIE