Vakantie in eigen land: Giethoorn

De zomer is in aantocht en het voorjaar kende ook al heerlijke zomerse dagen. Door de coronacrisis hebben we hiervan tot nu toe ook in Giethoorn maar beperkt kunnen genieten. Maar we gaan toch stap voor stap weer de goede kant op …
De geplande (vlieg)vakantie naar het buitenland – waar je natuurlijk juist zo aan toe bent – heb je waarschijnlijk al gecanceld. Tijd voor andere vakantieplannen dus. En een kans; een mooie gelegenheid om ons eigen land te gaan verkennen! Op vakantie in Nederland; je zult absoluut ontdekken dat er ook op eigen bodem prachtige plekjes zijn. Een van die mooie plekjes in Nederland is het prachtige Giethoorn. Voor een (korte) vakantie, een dagje weg in eigen land of een heerlijke dag varen heeft Giethoorn ook nu genoeg te bieden!

Huis huren in Giethoorn

Je kunt met je gezin of partner of andere medebewoners ook nu gewoon een huisje in Giethoorn huren. En als je een vakantiehuis huurt in Giethoorn met een boot erbij, zit je helemaal goed. Varen is een van de dingen die in coronatijd juist goed kan. Vanaf 1 juni kun je ook weer meer gebruikmaken van campings en camperplaatsen met gezamenlijk sanitair. Bekijk nu alvast campings en camperterreinen in Giethoorn en reserveer op tijd een mooie plek.

Varen in Giethoorn

Je vraagt je misschien af of je in deze coronatijd wel een bootje kunt huren in Giethoorn. Dat kan zeker! Check hier de bootverhuurders in Giethoorn waar je momenteel al terechtkunt. Varen in Giethoorn is bijvoorbeeld een heel goede optie voor dagrecreatie en ook redelijk coronaproof. Op de grote meren in en nabij Giethoorn heb je kilometers ruimte en met een boot kan afstand houden juist heel goed! Als je je aan de wal en in de boot aan de voorschriften houdt, staat niets een heerlijke dag op het water in de weg. Je kunt met eigen boot het water op, maar je kunt ook bij verhuurders terecht. Zij informeren je graag over wat er kan en mag met de RIVM-regels als uitgangspunt, hoe zij hiermee omgaan en welke maatregelen zij hebben getroffen.

Het officiële vaarseizoen voor Overijssel en dus ook voor Giethoorn, begint dit jaar twee maanden later dan gebruikelijk: op 1 juni in plaats van 1 april. Dit heeft vooral betrekking op bediening van bruggen en sluizen.

Eten en drinken in Giethoorn

Vanaf 1 juni gaat de horeca weer beperkt open. Tot die tijd moet je dus wel even zelf voor een hapje en een drankje voor onderweg op het water zorgen. Als je een huis of appartement huurt, kun je eten ook laten bezorgen of gebruikmaken van de afhaalservice van restaurants en andere eetgelegenheden. De PLUS-supermarkt in Giethoorn, is ook geopend. Heb je een accommodatie gehuurd in Giethoorn, dan kun je daar natuurlijk zelf koken of barbecueën.

 
TERUG
reserveer een boot of sloep in giethoorn
reserveer een arrangement in giethoorn
300 bij 300 giethoorn.com fiets echopper tandem elektrische