Eten & Drinken in Giethoorn
Eten & Drinken
Overnachten in Giethoorn
Slapen
Varen in giethoorn
Varen
Doen in Giethoorn
Activiteiten
infomratie over Giethoorn
Informatie
Arrangementen in Giethoorn
Arrangementen

homeinformatie – fietsen

FIETSEN IN GIETHOORN

Heb je wel eens gedacht aan fietsen in Giethoorn? Het lijkt misschien niet mogelijk, maar je kunt Giethoorn ook per fiets verkennen. Met een van de routes door WaterReijk Weerribben Wieden fiets je zo dwars door Hollands Venetië. Of je nu van lange fietstochten houdt of het karakteristieke dorp eens per fiets wilt verkennen. Plan je fietsroute door Giethoorn en geniet van de prachtige omgeving!

fietskaarten giethoorn en omgeving kopen

FIETSROUTES

Op zoek naar een gebied waar u uitstekend kunt fietsen? In Giethoorn en omgeving is een compleet fietsnetwerk met gemarkeerde routes en heel veel kant-en-klare fietstochten.

Hieronder vindt u verschillende fietsroutes. De fietsroutes kunt u op verschillende manieren volgen. U kunt de fietsroute uitprinten of u kunt de route lopen met behulp van onze Officiële Giethoorn app met Real Time Navigatie.

fietsen in giethoorn
HUUR EEN FIETS

Route Rondom ’t Wiede (14km)

In en rondom Giethoorn is het heerlijk fietsen. Deze route neemt je mee langs het meertje de Bovenwijde. En je fietst langs de vermaarde pittoreske Dorpsgracht met al zijn monumenten.

Route Rondje Giethoorn (17km)

Heerlijk door Giethoorn fietsen. Deze route neemt je mee door alle kernen van het dorpje Giethoorn. Giethoorn Zuid, Giethoorn Noord, de Dwarsgracht en langs de Beulaker. Een prachtige fietstocht.

Route Giethoorn Compleet (27km)

Fiets door waterdorpen zoals Giethoorn en Dwarsgracht. Van daaruit werkten de turfstekers vroeger in het veen. Als een gebied was uitgeveend, trokken ze met hun hele hebben en houwen verder.

Route Giethoorn Woldberg (44km)

Een route vol hoogtepunten én dieptepunten. Buiten Steenwijk wacht een ‘Limburgs’ landschap vol hellingen en glooiingen uit de IJstijd. Een tocht over heuvels, door bos en moeras en langs eindeloze waterkanten.

Route Giethoorn Waterdorpen (45km)

Een route vol hoogtepunten én dieptepunten. Buiten Steenwijk wacht een ‘Limburgs’ landschap vol hellingen en glooiingen uit de IJstijd. Een tocht over heuvels, door bos en moeras en langs eindeloze waterkanten.

Route Giethoorn Blokzijl (50km)

De tocht gaat langs en over kanalen, meren, plassen en slootjes, Verder fiets je via het pontje van Jonen, het idyllische Dwarsgracht, Blokzijl, Belt-Schutsloot en Wanneperveen.

fietsRoutes in de buurt

Route Rondje Weerribben (37km)

Het Rondje Weerribben gaat dwars door het Nationaal Park Weerribben-Wieden. De ecologische waarde van de Weerribben is van internationale allure. Fiets het rondje en ontdek de kraamkamer van de Weerribben voor bijzondere plant- en diersoorten.

Route Rottige Meente NP (50km)

Met wat geluk spot je de zeldzame grote vuurvlinder of de otter. Nationaal Park Weerribben-Wieden en de Rottige Meente zitten vol bijzondere flora en fauna. De gebieden vormen het grootste laagveenmoeras van Europa. Turfstekers en rietsnijders veranderden het veen in een adembenemend landschap.