Fietsen in Giethoorn

Het mooie aan fietsen in en rondom Giethoorn is de enorme diversiteit. Trappend fiets je zo het centrum van Giethoorn uit en geniet je van dorpjes zoals Dwarsgracht, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Scheerwolde, Muggenbeet en een stad als Steenwijk. De fiets zal je door bossen, vennetjes, meren en heidevelden brengen. Welke kant je ook op gaat; het is een belevenis die je niet snel zal vergeten.

Op de volgende pagina kan je een aantal fietsroutes vinden die beginnen en eindigen in Giethoorn. Via het uitgebreide fietsnetwerk hoef je alleen maar de bordjes te volgen en bij het juist knooppunt van richting te veranderen.

regio giethoorn
fietsen in giethoorn

Fietsverhuur Giethoorn

Via ons boekingssysteem is het mogelijk om een fiets voor één of enkele dagen te huren in Giethoorn. Dit is ideaal wanneer je bijvoorbeeld hier op vakantie bent en je geen fiets vanaf huis wilt meeslepen. Maar natuurlijk ook als je gewoon een dagje de omgeving van Giethoorn wilt verkennen.

Je kan een fiets huren in Giethoorn door te klikken op deze link.

Fietsarrangementen in Giethoorn

Wil je het meeste uit je dag in Giethoorn halen? Dan is wellicht een fietsarrangement iets voor jou! We hebben een aantal arrangementen samengesteld waarbij je fietsen combineert met eten en drinken en/of varen of een activiteit. Hieronder vindt je een greep van de arrangementen die we aanbieden.

Het varen en fietsen arrangement

Ontdek een uniek stukje Nederland. De huizen zijn verbonden met bruggetjes en tussen de huizen door kun je varen. Een belevenis op zich! Ook in de oude dorpskern is een autovrije straat. Perfect, want na de rondvaart staat de huurfiets al voor je klaar! Dit alles ga jij doen tijdens het varen en fietsen arrangement.

PROGRAMMA

11.00 uur – Ontvangst met koffie of thee en speculaas

Ontvangst met koffie of thee en speculaas

11.45 uur – Rondvaart Giethoorn 

Nadat je je kopje koffie/thee op hebt gedronken, stap je in de rondvaartboot om te genieten van een relaxte rondvaart. Tijdens deze rondvaart vaar je door het dorp Giethoorn, maar ook door het natuurgebied “de Wieden”. Onderweg word je begeleid door een deskundige gids die je het nodige over het dorp en de flora en fauna vertelt.

12.45 uur – Fiets (inclusief) + Fietstocht met een picknick

Na het varen staat de fiets al voor jullie klaar. Samen met de picknick die in een boerenzakdoek zit en een mooie fietsroute gaan jullie op weg. Nadat jullie een stuk gefietst hebben, kies je een mooi plekje uit en ga je lekker genieten van de uitgebreide picknick. Aan alles is gedacht; broodje ham en broodje kaas, krentenbolletje, drinken, huzarensalade, fruit en een candybar.

17.00 uur – 3-Gangendiner ( kinderen krijgen een kindermenu)

Eenmaal terug van de fietstocht kun je gaan genieten van een heerlijk 3-gangendiner. Wat te denken van een soepje vooraf, gevolgd door een schnitzel of wijtingfilet en een vanille-ijs met vruchtjes en slagroom als dessert?

BOEK HIER HET ARRANGEMENT
fietsen in giethoorn

Op de volgende pagina vind je nog meer arrangementen. Klik hier voor een compleet overzicht.

Zelf ideeën?

Heb je zelf ideeën hoe jouw ideale dag eruit moet komen te zien? Neem dan contact met ons op via de email of telefoon en we gaan het samen realiseren. We heb directe ingangen bij alle verhuurpartijen zodat we altijd een mooi arrangement voor je kunnen samenstellen.