Een boot huren in Giethoorn? Zo doe je het slim!

Een bootje huren in Giethoorn, daar is het op dit moment (februari) zeker nog te vroeg voor. De bootverhuur in Giethoorn begint bijna overal in het voorjaar. Toch vertellen we je hier graag iets over in Giethoorn een boot huren. Misschien ben je al een tripje naar het mooie waterdorp aan het plannen. Dan weet je waar je op moet letten als je in Giethoorn een bootje huren wilt.

 

Reserveer op tijd een boot

In het voorjaar kun je het er nog wel op wagen om ter plekke een boot te huren in Giethoorn Netherlands. Het is dan nog betrekkelijk rustig in het dorp. Maar in de zomermaanden is het bij de bootverhuur in Giethoorn vaak druk. Het is dan echt verstandig om van tevoren te reserveren, om nog een bootje te huren in Giethoorn. Dan weet je in elk geval zeker dat je ook werkelijk gaat varen. Want het is ontzettend jammer als je een dagje of langer in het dorp bent en je hebt niet kunnen varen … Want eerlijk is eerlijk, Giethoorn moet je ervaren vanaf het water! Via ons boekingssysteem kan je direct een boot huren. Het mooie is dat onze prijzen gelijk zijn als wat je krijgt bij de bedrijven die een boot verhuren in Giethoorn.

Geen wachttijd, direct aan boord

Voorkom dus dat je lang moet wachten als je een boot gaat huren in Giethoorn. Of dat een bootje huren helemaal niet doorgaat, omdat ze allemaal al verhuurd zijn. Dan valt je hele plan in het water. Reserveren van een huurboot in Giethoorn is heel gemakkelijk en dat kun je nu meteen al doen.

Bootje huren in Giethoorn of een rondvaart boeken

Wil je een boot huren in Giethoorn, dan kun je kiezen uit verschillende soorten boten. Het hangt af van je wensen en het gezelschap en natuurlijk het aantal personen. Ben je met een heel grote groep, dan kun je ervoor kiezen om meerdere bootjes te huren in Giethoorn (ook even reserveren natuurlijk). Wat je ook kunt doen is een rondvaart boeken.

Soorten boten

Er zijn verschillende soorten boten om te huren in Giethoorn. Je kunt onder meer kiezen uit een sloep met een stuurwiel, een punter met een buitenboordmotor met stuurhendel, een roeiboot, zeilboot of een traditionele punter. Dit is een boot die je voortduwt met een zogenoemde punterboom. Dit is de manier waarop de mensen zich vroeger over het water bewogen. Alle huurboten in Giethoorn hebben een stille elektromotor. De bootjes worden daarom ook wel fluisterboot genoemd.

Fluisterboot huren in Giethoorn

Ga je een bootje huren in Giethoorn, dan vaar je dus in een fluisterboot. Zoals de naam al doet vermoeden, is varen met deze bootjes heerlijk rustig; ze zijn super stil. Door een fluisterboot te huren in Giethoorn kun je in alle rust genieten van de mooie waterrijke omgeving en de specifieke natuur van het gebied. En je kunt elkaar ook prima verstaan tijdens de vaartocht! Bij benzinemotoren is het nogal lastig om boven het geluid van de motor uit te komen.

Is varen moeilijk?

Je hoeft geen ervaren schipper te zijn om een bootje te huren in Giethoorn en te varen in het dorp. Al is een beetje stuurman inzicht nooit verkeerd natuurlijk! De verhuurder zal je sowieso een en ander uitleggen over de boot en de motor. De boten varen in een rustig tempo en zijn goed bestuurbaar en stabiel. Je zult deels door de dorpsgracht varen, waar sturen wat preciezer komt dan wanneer je vaart op de meren in Giethoorn. Daar heb je echt alle ruimte.

Hoelang kan ik een boot huren in Giethoorn?

Je kunt bootjes huren in Giethoorn per uur of per dag. Er zijn verschillende routes die je kunt varen. Je krijgt een kaartje mee en ook op het water zijn de routes aangegeven met markeringen. Tochten variëren van 2 uurtjes tot enkele uren. Je kunt natuurlijk ook zelf een route uitstippelen en onderweg bijvoorbeeld ergens gaan picknicken. Of even aanleggen en uitstappen en een terrasje pakken of ergens gaan lunchen.

Wil je weten wat je kan doen als je één dag naar Giethoorn komt, lees dan dit artikel. In dit artikel lees je hoe je het beste naar Giethoorn kan komen.

TERUG
reserveer een boot of sloep in giethoorn
reserveer een arrangement in giethoorn
300 bij 300 giethoorn.com fiets echopper tandem elektrische