de lindenhof **

Beulakerweg 77
8355 AC Giethoorn
Telefoon: 0521 361444

http://www.restaurantdelindenhof.nl/

De Lindenhof prijkt al jaren achtereen hoog op de ranglijsten van beste restaurants in Nederland. Maar de patron-cuisinier Martin Kruithof telt ook internationaal mee. Dat bewijzen de twee Michelinsterren die een kroon op zijn creatieve talent betekenen.

Dat zijn naam als topkok stevig verankerd is, betekent echter niet dat hij op zijn lauweren kan rusten. Integendeel. Kruithof is altijd op zoek naar nieuwe smaaksensaties en tongstrelende combinaties die bovendien een lust zijn voor het oog. En hij vindt ze steeds weer.

Gastvrijheid en genieten Samen met zijn vrouw Marjan de Jonge en hun team zorgt Martin ervoor dat iedere gast verwend wordt. Ze doen dat door de karakteristieke sfeer in het restaurant zorgvuldig te bewaren, een prachtige wijnkaart te handhaven en vooral door gerechten te serveren die opwekken tot zintuiglijke verrukkingen.

Door de persoonlijke aanpak en de kleinschaligheid zal iedereen zich in De Lindenhof meteen thuis voelen. Martin en Marjan hebben een duidelijke ambitie: gasten in een huiselijke omgeving zoveel mogelijk te laten genieten van de heerlijke gerechten.

Keuken
Ambachtelijkheid en scheppingsdrang gaan hand in hand. De stijl van Martin Kruithof valt het best te typeren als inventief en toch klassiek. Inventief, zodat ook de verwende eter op een verrassing kan rekenen. En klassiek omdat hij zich laat leiden door een diep respect voor de oorspronkelijke smaak. Combinaties houdt hij simpel, om elk ingrediënt volledig tot zijn recht te laten komen. In De Lindenhof gaat het om de pure keuken en om zuivere smaken.

Tuin en terras
Bij mooi weer wordt de lunch of het diner geserveerd op het prachtige, ruime terras. Hier heeft u uitzicht op de Engelse tuin met vijver en botenhuis, waarin twee sloepen klaarliggen voor gebruik.

Restaurant
Het authentieke restaurant met balkenplafond, kleine raampjes en eikenhouten vloer ademt een huiselijke sfeer. Het bevat overwegend ronde tafels.

Tuinkamer
De tuinkamer biedt uitzicht op de Engelse tuin en kan zowel voor ‘private dining’ als voor vergaderingen gebruikt worden. Voor grotere gezelschappen kan hier een mooie ovale tafel gecreëerd worden.

Lindenakker
Veel van de bloemen, kruiden en groenten die in de keuken worden gebruikt, groeien in de kruidentuin op de Lindenakker, aan de overkant van de keuken