Bootje Huren Giethoorn

Een bootje huren in Giethoorn? Ons dorp, staat wereldwijd bekend om zijn grachten en bruggetjes. Om deze waterwegen te ontdekken, heb je een bootje nodig. Hier vindt u alles over de bootjes die te huur zijn, in Giethoorn. Voor al deze boten is geen vaarbewijs nodig. Laat het varen in Giethoorn nu maar beginnen. Een bootje huren met schipper is optioneel.

Moet je een bootje in Giethoorn reserveren?

Reserveren niet noodzakelijk:

Wij raden wel aan om een bootje vooraf te reserveren, maar als u wilt komen varen in Giethoorn, dan kunt u het er altijd op wagen om ter plekke een boot te huren. Zeker als u buiten de weekenden, vakanties en het hoogseizoen komt. Het is in Giethoorn dan vaak nog relatief rustig in ons dorp. Dit is geen garantie. Toch is het mogelijk dat het ook tijdens de zogenaamde rustigere periodes, behoorlijk druk kan zijn of uw favoriete bootje moeilik te vinden is of al verhuurt is..

Reserveren zeker noodzakelijk:

Gaat u juist in een drukke periode naar Giethoorn en wilt u daar varen, dan is het reserveren van een bootje vaak wel noodzakelijk. Regelmatig zijn alle beschikbare bootjes in Giethoorn, in combinatie met een zonnige weersverwachting, dan al dagen van tevoren gereserveerd.
 
Het zou namelijk ontzettend jammer zijn, als u helemaal naar Giethoorn bent gekomen en u dan niet kan varen, omdat alle bootjes al verhuurd zijn. Reserveren wordt aangeraden.
 

Ook als u in het naseizoen wilt komen varen, aangezien de meeste bootjes (90%) gedurende deze periode, uit het water worden gehaald voor onderhoud. adviseren wij zeker om te reserveren.

Mensen vragen ook

Het huren van een bootje kan heel veel vragen oproepen. Al deze vragen hebben wij verzamelt op de pagina: Huren van een boot, mensen vragen ook Hier vindt u alle antwoorden op uw vragen. Heeft u toch nog een vraag, stuur die ons via mail: info@giethoorn.com

Bekijk beschikbaarheid en reserveer direct:

Een bootje in Giethoorn huren in de praktijk

Moet je goed kunnen varen?

We hebben misschien allemaal weleens de beelden gezien van Giethoorn met zijn (over) volle grachten. Logisch is dan ook, dat een veel gestelde vraag is: moet je goed kunnen varen om in Giethoorn te kunnen varen?
 
Wij denken dat u geen ervaren schipper hoeft te zijn om een fluisterboot of sloep te kunnen besturen in Giethoorn. De verhuurder zal u de fijne kneepjes van het varen bijbrengen en desgewenst eerst op gang helpen
 
Hier volgen nog wat ongeschreven vaarregels voor Giethoorn:
  • Rondvaartboten hebben voorrang
  • Niet afmeren onder of aan bruggen
  • Vaar zoveel mogelijk aan de rechterkant (stuurboord)
  • Op en rond het water wonen mensen. Respecteer hun privacy, veroorzaak geen onnodige (geluids)overlast
  • Het is verboden om onder invloed van drugs of alcohol een vaartuig te besturen (de waterpolitie controleert hierop)
  • Voor het grootste deel van onze dorpsgracht is eenrichtingsverkeer ingesteld. Deze regel geldt van paal 1 t/m paal 5.

Boot huren zonder vaarbewijs

Het huren van een bootje begint met een korte uitleg door de verhuurder. Deze uitleg gaat over de boot, de motor de werking van het stuurwiel en de te volgen vaarroute. Voor alle bootjes die in Giethoorn te huur zijn, is geen vaarbewijs nodig om er mee te mogen varen. Wel is er per boot een minimale leeftijd van 16 jaar afgesproken om een fluisterboot of een sloep te mogen besturen.

Voor hoe lang kan ik een bootje huren?

Minimaal 3 uur varen voor een redelijk rondje

Een boot in Giethoorn kan vanaf een uurtje tot een hele dag gehuurd worden. De meeste bootverhuur bedrijven hanteren een minimale afname van 2 of 3 uur varen. Deze tijd heeft u praktisch gezien, minimaal nodig, om een redelijk rondje te kunnen maken. Dan mag er onderweg niets tegen zitten.

Hou er rekening dat een redelijk rondje tijdens drukke dagen langer kan duren.  Een rondje voert u door de dorpsgracht van Giethoorn en gaat dan via het meer het Bovenwijde weer terug naar uw startpunt. Het Bovenwijde is een meer dat parallel ligt aan de dorpsgracht van Giethoorn.

Welke botenverhuurbedrijven zijn er in Giethoorn ?

In Giethoorn zijn er hele veel verschillende botenverhuurbedrijven, een compleet overzicht vindt je hier. Deze verhuurders hebben allemaal verschillende soorten boten, verschillend in type en groote. Restaurant & Botenverhuur de Grachthof & Restaurant 141 zijn bedrijven die verschillende soorten aanbieden. Botenverhuur Frank Raggers heeft voornamelijk luxe en ruime sloepen, terwijl Punterwerf Wildeboer Traditionele elektrisch aangedreven punters aanbiedt.

Drukte in Dorpsgracht

Hou er rekening mee dat, de soms overvolle dorpsgracht, invloed kan hebben op de duur van uw rondje.

Eenrichtingsverkeer in de dorpsgracht

Omdat onze dorpsgracht zo druk bevaren wordt, is voor het grootste deel van de dorpsgracht is eenrichtingsverkeer ingesteld. Deze regel geldt van paal 1 t/m paal 5.

Hele dag een bootje huren

Ook kunt u er voor kiezen om een boot te huren voor een hele dag. Hierdoor is er minder tijdsdruk en kunt u een beetje ontsnappen aan de drukte in Giethoorn. Bijkomend voordeel is de gunstigere prijs voor de huur van een bootje voor de hele dag.

bootje huren giethoorn kan door hier te klikken