7 tips om te doen in de winter in Giethoorn

We hebben in Nederland niet zo heel vaak meer echt ‘winterse winters’. Maar we laten je toch graag even proeven van de wintersfeer in Giethoorn, als het wel flink vriest en sneeuwt. Schaatsen op het ijs in Giethoorn is dan echt fantastisch. Maar we kunnen je tegelijk ook verzekeren dat het dorp in de winter ook zonder ijs en sneeuw een bezoekje waard is. De najaarsdagen zijn kort, maar dat geeft ook weer een leuke en knusse sfeer weer. De bruggetjes zijn sfeervol verlicht, dit levert ook prachtige plaatjes op.

Genoeg te doen in Giethoorn

Giethoorn in de winter is natuurlijk heel anders dan Giethoorn in de zomer. Maar wist je dat er ook genoeg te doen is in de wintermaanden. Bijkomend voordeel is dat het in het dorp vaak een stuk rustiger is dan tijdens de zomermaanden. Om je op weg te helpen hebben we een lijst gemaakt met dingen om te doen in Giethoorn in de wintermaanden. Er zit vast een goede tip voor je bij!

1. Wandelen door het dorp

In het centrum van Giethoorn kun je ook buiten de zomer een mooie wandeling maken. En vooral als het heeft gesneeuwd ligt het dorp er bijna sprookjesachtig bij. Dan begin je dag echt goed! Je kunt verschillende routes wandelen in Giethoorn en omgeving.

winter in giethoorn sloep

2. Schaatsen op de grachten en meren

Als de temperatuur een aantal dagen tot ver onder het vriespunt daalt, binden we in Giethoorn natuurlijk de schaatsen onder. De Elfstedentocht doet ons dorp niet aan, maar schaatsen, daar houden we van! Schaatsen op de grachten en meren van Giethoorn moet je eens in je leven gedaan hebben. Het is echt zòòò fantastisch.

Na een flinke schaatstocht in Giethoorn is een warme chocomel met slagroom of een glühwein dubbel zo lekker. Even opsteken en opwarmen bij een van de vele cafés en restaurants in het dorp kan ook als je niet van schaatsen houdt natuurlijk.

3. Varen in Giethoorn

Oké, we raden het niet altijd aan om een boot te huren in de wintermaanden. In de winter is het weer niet ideaal om te varen. Zeker niet wanneer de temperatuur rond het vriespunt ligt. Bij de meeste bootverhuurders in Giethoorn kun je dan ook geen bootjes huren in de winter.

In de grachten zal het nog meevallen, maar op de meren het Bovenwijde of het Beulakerwijde gaat de gevoelstemperatuur snel omlaag. Een koude herinnering aan ons mooie dorp, dat gunnen we onze bezoekers niet natuurlijk. Voor de echte doorbijter is het misschien geen probleem en er is natuurlijk altijd wel een boot beschikbaar met een dekentje erbij. We raden wel aan om dan te reserveren omdat niet alle bedrijven geopend zijn. Maarrrr er is een goed alternatief!

4. Verwarmde rondvaart Giethoorn

Onze tip is om een tocht te maken met een rondvaart boot. Je zit overdekt, uit de wind en aan boord van de rondvaartboot zorgen heaters dat het behaaglijk is. Ook bieden de meeste verhuurbedrijven een deken aan om je warm te houden. Een prima alternatief dus! Een rondvaart duurt ongeveer 1 uur. De rondvaartschipper vertelt tijdens de rondvaart feiten en leuke anekdotes over Giethoorn.

In de winter varen in Giethoorn kan dus met een rondvaartboot, behalve als er ijs ligt natuurlijk!

high tea in giethoorn

5. High tea in Giethoorn

Leuk en lekker combineren, waar denk jij dan aan? Wij zeggen dan meteen: een high tea in Giethoorn! Scones, hartige sandwiches, chocola en muffins zijn zomaar een greep uit het heerlijks dat je hierbij voorgeschoteld krijgt. Laat je lekker in de watten leggen en geniet van de high tea en het gezelschap van je vrienden, familie of teamgenoten. Perfect om te doen in Giethoorn. Een Restaurant waar u ene herelijk High Tea kan reserveren is bij Restaurant De Rietstulp

6. Fietsen in Giethoorn

Bij goed weer en matige wind kun je prima fietsen in Giethoorn en omgeving. Er zijn tal van mooie fietsroutes, lang en kort, die stuk voor stuk de moeite waard zijn. Giethoorn wordt omringd door diverse mooie natuurgebieden, zoals nationaal park Weerribben-Wieden. Ook liggen er fraaie bossen op fietsafstand van Giethoorn. Diverse mooie fietsroutes in Giethoorn en omgeving kun je hier uitstippelen.

7. Bezoek een museum

In Giethoorn en omgeving vind je tal van bezienswaardigheden en museums. De museums zijn geschikt voor iedere leeftijd en de meeste zijn ook toegankelijk wanneer je wat minder goed ter been bent. Als het zonnetje schijnt en het is lekker warm buiten, wil je natuurlijk het liefst niet binnen zijn. Daarom is een bezoek aan een museum vooral ideaal als je een winterdag in Giethoorn doorbrengt.

8. Escaperoom

Houd je van puzzelen en raadsels oplossen? Dan is een escaperoom spelen de activiteit als je met je vrienden of familie Giethoorn bezoeken in de winter! Wat dacht je van Hacked (ook te spelen in de engelse taal), de slager van Oldemarkt of Prison Break Paasloo. Elk van de rooms hebben hun eigen verhaallijn en moeilijkheidsgraad. Escaperoom Hacked is ook te spelen in de Engelse taal. We hebben de beste escaperooms in Giethoorn en omgeving voor je op een rijtje gezet.

Activiteiten Giethoorn het hele jaar

Er worden het hele jaar door diverse (eenmalige en jaarlijkse) activiteiten in Giethoorn georganiseerd. Het aanbod is heel gevarieerd: bijvoorbeeld de jaarlijkse gondelvaart, een spellentocht, muziekfestivals, zomermarkt, kunstroute, een Nieuwjaarborrel of een wandeltocht. Check alle activiteiten in Giethoorn.

ADVERTENTIES