Valentijnsdag in Giethoorn.

Perfect om een een romantisch weekendje weg te gaan natuurlijk! Misschien had je al wat ideeën voor Valentijnsdag, maar een weekendje Giethoorn voor 2 personen is een absolute aanrader en dus zeker het overwegen waard. Het is echt een perfect Valentijnscadeau! Verras je lief met een romantisch weekendje weg en kies voor het prachtige Giethoorn om de romantiek te vieren. Kun je geen heel weekend weg na Valentijnsdag, dan is een dagje Giethoorn voor 2 personen ook een prima optie!

 

valentine in giethoorn enjoy our village

Verwarmde rondvaart

In het voorjaar en in de zomer is Giethoorn bij uitstek de plek om een boot te huren en het dorp via het water te verkennen. De maand februari is jammer genoeg niet de ideale tijd om zelf te varen in Giethoorn. Wel kun je een rondvaart door het dorp maken in een verwarmde rondvaartboot. Lekker knus hoor, met z’n tweetjes naast elkaar op een bankje in de boot. Kijk voor Valentijnsdag eens bij een van de rondvaartarrangementen die je kunt boeken in Giethoorn.

Romantisch overnachten in Giethoorn

Bij Valentijnsdag hoort natuurlijk een romantische overnachting. Er is keus uit diverse mogelijkheden om te overnachten in Giethoorn. Kijk hier of er op Valentijnsdag iets beschikbaar is dat voldoet aan je wensen. Misschien een knusse B&B of een fijne hotelkamer. Je kunt het dan meteen boeken!

Valentijnsdag actie

Meestal hebben hotels en restaurants ook wel leuke acties voor Valentijnsdag. Informeer hiernaar als je een hotelkamer of restaurant gaat boeken op 14 februari. En misschien kun je wel iets overleggen met het hotel of de eigenaar van de B&B. Dat ze zorgen voor een speciaal welkom bij ontvangst of op de kamer … Een romantische verrassing op Valentijnsdag, dat waardeert je reisgenoot vast.

Valentijns weekend in Giethoorn

Als je een heel weekend in Giethoorn bent rond Valentijnsdag, heb je alle tijd om uitgebreid kennis te maken met het dorp. Lekker ontspannen en genieten van leuks en lekkers en van elkaar natuurlijk! Wat een super idee is voor de vrijdag, Valentijnsdag zelf, is een verwarmde rondvaart… Hoe leuk is dat?! 

Zaterdag kun je bijvoorbeeld een heerlijke wandeling of een mooie fietstocht maken of een actief arrangement boeken … Wil je de zondag een dagje rustig aan doen, dan kun je eerst eens beginnen met uitslapen. Vervolgens een goed ontbijtje en dan een van de musea bezoeken en nog wat souvenirs kopen in een van de leuke winkeltjes in Giethoorn.

Winkelen in Steenwijk, Meppel of Zwolle

Kun je geen weekend zonder even te winkelen of heb je nog wat nodig? Dan kun je ook een uitstapje maken naar de steden in de buurt van Giethoorn. Steenwijk (8 kilometer), Meppel (10 kilometer) en provinciehoofdstad Zwolle (30 kilometer) liggen op een prima afstand van Giethoorn. Meppel en Steenwijk zijn goed bereikbaar op de fiets. Dus je kunt winkelen ook combineren met een mooie fietstocht. En misschien slaag je in de stad nog voor een mooi Valentijnscadeau!

winkelen in giethoorn

Natuur omgeving Giethoorn

Wil je wat meer van de natuurlijke omgeving van Giethoorn zien, dat kan ook. Van een wandeling of fietstocht in de schitterende omgeving gaat je hart vanzelf sneller kloppen. Dat past ook perfect bij Valentijnsdag. Giethoorn ligt in ‘het wiedengebied’ van Nationaal Park Weerribben-Wieden. Wil je de Weerribben bezoeken, dan adviseren we je een tripje naar de dorpjes in de Weerribben, bijvoorbeeld Kalenberg of Ossenzijl.

bossen in of nabij giethoorn

Bos en heide

Vanaf Giethoorn ben je ook binnen een halfuur in het bos. Het mooie bos de Woldberg en landgoed De Eese zijn twee fraaie voorbeelden. En ietsje verder, in Drenthe ligt de mooie boswachterij Holtingerveld. Ook hunebedden en heidevelden nabij het Drentse Havelte zijn een aanrader. Misschien kom je de herder met zijn schaapskudde nog wel tegen …

Lekker uit eten in Giethoorn

Na een middag of ochtend in de buitenlucht zal een lunch of diner voor twee, eenmaal terug in Giethoorn extra lekker smaken. Wil je zeker zijn van een goede tafel bij een restaurantje dat je gezien hebt, dan kun je die ook vast reserveren.

Wij wensen je een romantisch verblijf in Giethoorn en omgeving.

reserveer een boot of sloep in giethoorn
reserveer een arrangement in giethoorn
300 bij 300 giethoorn.com fiets echopper tandem elektrische