Giethoorn in de winter

Giethoorn wordt natuurlijk vaak in een adem genoemd met water(sport) en bootje varen. Maar Giethoorn in de winter is ook zeker een bezoekje waard. Een mooie winterwandeling door het dorp is een aanrader voor een frisse neus. En er is altijd genoeg sfeer en gezelligheid in de cafés en restaurants. Bovendien kun je in het najaar natuurlijk de musea bezoeken of een van de evenementen op de agenda, of andere binnenactiviteiten in Giethoorn doen.

We vertellen je hier graag eerst wat over het weer in de winter in Giethoorn.

giethoorn in de winter temperaturen
giethoorn in de winter windsnelheid
giethoorn in de winter regen

Het weer in Giethoorn

Om je een beetje een beeld te geven van het weer in Giethoorn, hebben we een overzichtje gemaakt. We laten je hier het weerbeeld van Giethoorn in de wintermaanden zien. Handig om even te bekijken. Zo kun je bepalen wanneer je het beste een bezoek kunt brengen aan ons pittoreske dorp. We hebben de periode 1 oktober 2018 tot en met 1 maart 2019 genomen.

Weer Giethoorn afgelopen tien jaar

In onderstaande grafiek zie je wat het weer de afgelopen tien jaar in Giethoorn heeft gedaan.

Temperatuur

In onderstaande afbeelding zie je hoe het gesteld is met de temperatuur in Giethoorn in de winter. De koudste dag was 21 januari 2018, het was toen -8,2 graden.

Windsnelheid

De temperatuur, en dan vooral de gevoelstemperatuur, wordt ook beïnvloed door de windsnelheid. Het kan flink waaien in Giethoorn in de wintermaanden. De maximale windsnelheid die is gemeten, is 72,4 kilometer per uur.

Neerslag

Als laatste een overzicht van de hoeveelheid neerslag die er valt in de winter in Giethoorn.

Op maandag 17 december 2018 viel er 41 mm regen. Maar gelukkig zijn er ook mooie en droge dagen geweest. Op zulke dagen is het natuurlijk ideaal om Giethoorn in de winter te bezoeken.

Actueel weer Giethoorn

Er zijn diverse online diensten die je weersverwachting voor de aankomende uren/dagen/weken kunnen laten zien. Denk hierbij aan Buienradar, Weeronline of Google.

advertenties
reserveer een boot of sloep in giethoorn
reserveer een arrangement in giethoorn
300 bij 300 giethoorn.com fiets echopper tandem elektrische