Bootverhuur Giethoorn

Door de dorpsgracht varen kan heel goed met een fluisterboot. Heerlijk stil en in een veilig tempo kun je dan de prachtige rietgedekte boerderijtjes en huisjes die langs waterkant bewonderen. Er zijn diverse mooie vaarroutes uitgestippeld die je met de fluisterboot kunt varen. Je kunt er zeker van zijn dat je de mooiste hotspots te zien krijgt. Of misschien zoek je liever de weidsheid van de meren op; hier liggen kilometers vrijheid voor je uitgestrekt.

Wil je weten hoe je het beste in Giethoorn kan komen? Lees dan dit artikel.

Fluisterboot huren

Fluisterboten worden zo genoemd omdat ze heel stil zijn. Dat was vroeger heel anders, maar de tijd van pruttelende en dampende benzine- en dieselmotoren ligt gelukkig al heel ver achter ons. De huidige fluisterboten varen met een elektromotor. Deze motoren zijn heerlijk stil en varen met een snelheid die ook voor onervaren schippers veilig is. Reserveer hier je fluisterboot.

Een sloep of een punter huren

Als je slim bent reserveer je online een boot bij de bootverhuur in Giethoorn. Dan ben je verzekerd van een boot en kun je de boot kiezen die bij jou wensen en je gezelschap past. Er zijn in basis twee typen fluisterboten te huur in Giethoorn: een punter en een sloep.

De punter is een wat smallere, kleinere boot. Je bestuurt de fluisterboot aan de motor achter de boot. De punter is het houten vaartuig waarmee van oorsprong in Giethoorn werd gevaren. Een wat royaler model is de sloep. Deze ligt wat hoger op het water, bestuur je met een stuur en biedt comfortabel plek aan wat meer mensen. De huidige boten zijn veelal van staal of polyester, al kun je ook nog wel houten punters huren.

Op de pagina kan je direct een sloep of punter huren!

fluisterboot huren in giethoorn bootverhuur giethoorn

Ook leuk om te lezen

reserveer een boot of sloep in giethoorn
reserveer een arrangement in giethoorn
300 bij 300 giethoorn.com fiets echopper tandem elektrische