't zwaantje

Zwaantje Giethoorn Restaurant
Ds. T.O. Hylkemaweg 1
8355 CD Giethoorn

ZWAANTJE GIETHOORN RESTAURANT

Hoe wilt u het waterrijkste dorp van Nederland (her)ontdekken. Bij Zwaantje Giethoorn bestaat de vloot uit ruim 40 fluisterboten, sloepen en 5 rondvaartboten. Daarbij staat toegankelijkheid en milieuvriendelijk ondernemen hoog in het vaandel.

Zo varen sinds 1992 alle verhuurbootjes elektrisch en worden ook alle rondvaartboten elektrisch aangedreven. Sommigen zijn voorzien van een ingebouwde lift en het hele dak van ’t Zwaantje ligt vol zonnepanelen.

RONDVAARTEN

Alle schippers van Zwaantje Giethoorn zijn in het bezit van een vaarbewijs en spreken meerdere talen. Ze vertellen u onderweg graag het een en ander over Giethoorn. De grote dichte rondvaartboten zijn overdekt en zijn verwarmbaar met koude dagen. Bij zomerse temperaturen kunnen alle ramen worden opengeklapt en (1/3 deel) het schuifdak, u heeft dus altijd een dak boven uw hoofd ook ideaal bij felle zon.

FLUISTERBOTEN

Ontdek Giethoorn en het Natuurgebied De Wieden in een fluisterbootje. Dit zijn open punterbootjes voorzien van een stille motor die elektrisch wordt aangedreven, vandaar de benaming ‘fluisteren’. Zonder de stank en lawaai van een explosiemotor is een elektroboot het ideale vervoermiddel om de rustieke omgeving te verkennen en het is nog milieuvriendelijk ook.

KANO’S

De Canadese kano  biedt plaats aan 2 of 3 personen envaren doe je met de enkelvoudige peddel. Dit type kano is niet geschikt om alleen in te peddelen en minder geschikt voor kleine kinderen. Ondanks de vrij platte bodem is voorzichtigheid geboden bij in- en uitstappen. De kano is het ideale vaartuig om het natuurgebied te ontdekken. Met de kano kun je in slootjes varen waar geen andere boten kunnen komen.

Er zijn verschillende routes vanaf Zwaantje Giethoorn variërend van een tijdsduur van 3 uur tot een hele dag. Het hangt een beetje van uw ervaring met kanoën en de drukte in de dorpsgracht af, welke route wij adviseren.

GIETHOORN

Giethoorn ‘oude’ dorp met beschermd dorpsgezicht is alleen lopend, met fiets of boot te bereiken. Rondom de dorpskern zijn diverse privé parkeerplaatsen. Vanaf het parkeerterrein (toegankelijk voor touringcar, auto’s en rolstoelbusjes) van ’t Zwaantje stap je direkt in de boot of op de fiets. ’t Zwaantje is een ANWB fietsservice punt en verstrekt toeristische informatie. Tip: bezoek ook een museum Giethoorn – ’t Olde maat uus

arrangementen
zwaantje giethoorn
giethoorn fluisterboot
giethoorn fietsen
zwaantje giethoorn