Villa bodelaeke

Villa Bodelaeke
Jonenweg 5
8355 CN Giethoorn

Telefoon: 0521 745 063

Kom genieten aan het water

Ons unieke restaurant is gevestigd pal aan de Beulakerwijde, het grootste van de Gieterse meren. Op deze plek lag ooit het dorpje Bodelaeke. Net als Giethoorn en vele andere dorpjes in het nationaal park De Weerribben-Wieden in de 15e eeuw gesticht als nederzetting door de veenarbeiders. De naam betekent letterlijk Huisje (bode) aan het water (Laeke).

De inwoners leefden van de turfwinning in de omgeving. Turf was een zeer belangrijke bron brandstof in die tijd. De turf werd in lange banen uitgebaggerd waarbij met steeds een strookje vrij hield om daar de gewonnen turfbagger op te laten drogen. Deze lange banen werden steeds breder gemaakt en de strookjes voor het drogen steeds smaller.

Dit resulteerde in steeds grotere golfslag en de nodige overstromingen. In 1775 zorgde een grote storm voor het einde van Bodelaeke. Slechts 2 huizen en een kerk overleefden deze ramp. In een storm in 1825 verdwenen ook deze onder water.

Onze keuken

Duurzame & lokale producten voeren de hoofdmoot in onze villa’s. Herkenbare gerechten van regionale producten, maar niet alledaags. We geven overal net een speciale touch aan. We verrassen je graag met onze regelmatig wisselende menukaart.

Onze villa

Duurzaamheid en lokale producten voeren de hoofdmoot in de gehele villa. Met herkenbare gerechten die aantrekkelijk zijn voor een brede doelgroep is er in de villa zowel plaats voor een intiem diner als voor een uitgebreid buffet. Daarnaast is Villa Bodelaeke een officiële trouwlocatie, waarbij wij de gehele organisatie uit handen nemen voor een unieke en persoonlijke bruiloft. 

Ons lunch-, diner-, borrelmenu wisselt regelmatig, kijkt u dus gerust eens op onze website voor het actuele menu. Hier vindt u ook alle andere mogelijkheden in ons restaurant. Wij verzorgen namelijk graag een uitgebreide Mimosa brunch.