smit giethoorn

Restaurant Smit Giethoorn
Zuiderpad 58
8355 CC Giethoorn

restaurant

Het bekende waterdorp Giethoorn biedt vele mogelijkheden voor een gezellig dagje uit. Lekker het water op met (zeil)punter, roeiboot, fluisterboot of kano. Of toch liever mee met de rondvaart, met tekst en uitleg van een ervaren schipper? Smit Giethoorn is voor al uw wensen het juiste adres. Na een dagje Giethoorn wilt u natuurlijk ook graag wat eten. Ook daarvoor kunt u bij Smit Giethoorn terecht.

Terras
Met mooi in Giethoorn kunt u natuurlijk ook op ons gezellige terras gaan zitten gelegen aan de dorpsgracht van Giethoorn en genieten van de bootjes die er langs varen. Tevens is hier gelegenheid om van onze menukaart of bij ons ijs-loket te bestellen.

Feesten/ recepties/ huwelijk/ partijen
Ons restaurant leent zich ook uitstekend voor feesten, recepties, huwelijk en partijen, al dan niet met verschillende buffetten. Laat u informeren en vraag ook naar de mogelijkheden voor een dagje Giethoorn met vele mogelijkheden die u op onze arrangementen kunt lezen.

Bar
Aan onze gezellige bar schenken of tappen wij u graag een glaasje in. Let op: bijna elke woensdagavond oefent piratenkoor ‘De Waterlanders’ bij ons. Het kan dan opeens wel heel erg gezellig worden!

bootverhuur

Wilt u op eigen gelegenheid het dorp, meer en de natuurgebieden verkennen? Dat kan in één van onze fluisterboten, in een (zeil)punter, roeiboot, kano of luxe sloep.

Fluisterboot
Ontdek zelf het mooie dorp Giethoorn en het natuurgebied De Wieden in één van onze fraaie fluisterboten. Heerlijk een dagje geruisloos varen en genieten van de prachtige slootjes en meren. Onze fluisterbootjes zijn open bootjes, zeer stabiel en bestemd voor ca 5 personen. De boot is éénvoudig te besturen en wordt aangedreven met een vrijwel geruisloze elektromotor. Een routekaart van Giethoorn en omgeving krijgt u mee, dus de weg kunt u altijd zelf terugvinden. We hebben fluisterboten tot 6 á 8 personen en tegen meerprijs enkele voor 10 personen.

(Zeil)punter
Zeilen op het Bovenwiede, punteren in Giethoorn of een punterspeurtocht door de grachten behoort allemaal tot de mogelijkheden. Met deze Gieterse Punter, een stabiele platbodem, kunt u de dorpsgrachten verkennen van Giethoorn met behulp van een (punter)boom. Op het Bovenwiede aangekomen, kunt u genieten van de rust en uw zeil opzetten om een paar rakken te zeilen.

Of wilt u gewoon even lekker van het zonnetje genieten? Dobber en droom lekker op het meer weg, leg aan bij het recreatie-eiland, ontdek de natuur en geniet van ons mooie Giethoorn.

Luxe Sloepen
Wij beschikken ook over enkele luxe elektrische sloepen. Gezellig een dag op het water met familie en vrienden. Geniet van de prachtige natuur van Giethoorn en omgeving . Maak een onvergetelijke tocht over de Gieterse wateren en ontdek dit bijzondere dorp. Onze sloepen lenen zich ook bij uitstek voor grotere tochten door Nationaal Park Weerribben en Wieden met al zijn karakteristieke waterdorpen.

Deze sloepen zijn geschikt voor gezelschappen tot maximaal 10 personen. Vraag ons naar de mogelijkheden om bijvoorbeeld een picknickmand of lunchpakket mee te krijgen, of bespreek een plek in ons restaurant voor een heerlijke maaltijd na afloop van een mooie dag varen.

arrangementen

Smit Giethoorn heeft heel veel bijzondere arrangementen Deze arrangementen zijn zorgvuldig samengesteld maar mocht u wijzigingen willen doorvoeren dan is dit altijd mogelijk in overleg. Tijden in de arrangementen zijn indicatief en kunnen aangepast worden. Mocht u onderdelen willen toevoegen of verwijderen dan zullen we samen kijken naar de diverse mogelijkheden. 

smit giethoorn
giethoorn met kinderen