koppers giethoorn

D.S TO Hylkemaweg 4
8355 CD Giethoorn
0521 36 12 72

www.koppers-giethoorn.nl

Botenverhuur en rondvaartbedrijf Koppers Giethoorn is bij uitstek het adres voor het huren van een fluisterboot of het maken van een overdekte rondvaart door het pittoreske dorp Giethoorn, Bovenwijde en het aangrenzende natuurgebied “De Wieden”.

Voor wie bang is schipbreuk te leiden en te water te raken hoeft zich geen zorgen te maken, want de wateren rond en om Giethoorn zijn grotendeels ca. 80 cm diep en derhalve dus uitermate geschikt voor “opvarenden” die de zwemkunst niet meester zijn.

In onze kadoshop van Koppers giethoornvindt u o.a. Holland souvenirs, Giethoorn souvenirs, Delfts blauw, kadoartikelen, Sierraden, Klompen, ijs en frisdranken en nog veel meer.

Koppers Giethoorn … veel meer dan alleen varen !
Rondvaarten

Met de rondvaart van Koppers Giethoorn vaart u onder deskundige begeleiding door het oude dorp Giethoorn, hierbij vaart u onder de schilderachtige bruggetjes door en komt u over het Bovenwijde.

De schipper van Koppers Giethoorn vertelt u tijdens de vaartocht, onder het genot van een gratis bakje koffie/ thee of limonade voor de kinderen, het een en ander over het ontstaan, geschiedenis en andere wetenswaardigheden van het dorp en wijst u tevens op de prachtige plekjes die te vinden zijn in het Venetie van het Noorden. Een rondvaart door Giethoorn, ook wel de dorpstocht of dorpsrondvaart genoemd, is een prachtige boottocht!

Mogelijkheden bij Koppers Giethoorn:

• 1 uur rondvaart
Door het oude dorp met de bruggetjes en over het meer het Bovenwijde.

• 2 uur rondvaart
Door het oude dorp, over het meer het Bovenwijde en door het natuurgebied “De Wieden”.

• 3 uur of langere rondvaart
Door u zelf in overleg met ons nader samen te stellen, met bijvoorbeeld bezoek eetgelegenheid, zwemeiland in het Bovenwijde, uitkijktoren Natuurmonumenten, picknick gelegenheid, zwemstop, etc.
Botenverhuur

Een fluisterboot is een boot voorzien van een elektrisch aangedreven motor, waarmee u ongestoord in alle rust (geluidloos) een mooi tochtje op het water in en om Giethoorn kan maken.

De electromotors van Koppers Giethoorn worden aangedreven door accu’s waarmee u zeker 5.5 uur op vol gas mee kunt varen, het geen in de praktijk neer komt dat u de boot de gehele dag gebruikt kan worden. De fluisterboten zijn geschikt voor een “bemanning” van maximaal zes volwassenen. Tevens hebben we de beschikking over enkele grotere familieboten.

Bij aankomst wordt door onze medewerkers uitgelegd wat de vaarmogelijkheden zijn aan de hand van een vaarroute die u meekrijgt. Vervolgens krijgt u uitleg over de bediening van de motor en de afvaart kan starten.

Mogelijkheden bij Koppers Giethoorn:

• Electroboot 1-6 personen
• Electroboot 1-9 personen (familieboot met rugleuning)
• Electroboot 1-9 personen (familieboot zonder rugleuning)
• Consoleboot 1-6 personen (boot met stuur en rugleuning)