Eten & Drinken in Giethoorn
Eten & Drinken
Overnachten in Giethoorn
Slapen
Varen in giethoorn
Varen
Doen in Giethoorn
Activiteiten
infomratie over Giethoorn
Informatie
Arrangementen in Giethoorn
Arrangementen

homeinformatie – wandelen

WANDELEN IN GIETHOORN

Giethoorn is een bijzonder dorp met een bijzonder geschiedenis en een wandeling door het dorp en door de omgeving is dan ook een verrassende ervaring. Mocht u als wandelaar redelijk willen doorlopen, dan is een wandeling in de drukke dorpskern in het hoogseizoen niet aan te raden. Een wandeling via de Beulaker, of in de richting van Wanneperveen door het natuurgebied is dan echter wel een aanrader.

Wandelkaarten Giethoorn en opgeving kopen

WANDELROUTES

Op zoek naar een gebied waar u uitstekend kunt wandelen? In Giethoorn en omgeving is een compleet wandelnetwerk met 550 km gemarkeerde routes en heel veel kant-en-klare wandelingen.

Hieronder vindt u verschillende wandelroutes. De wandelroutes kunt u op verschillende manieren volgen. 

Interactief Rondje Giethoorn (4km)

Wil je Giethoorn eens op een andere manier ontdekken? Laat je rondleiden door Giethoorn met deze interactieve rondleiding. Je komt alles te weten over Giethoorn en omgeving. Naast de vragen over Giethoorn hebben we ook puzzels, breinbrekers, kindervragen, audio en video vragen. Kortom; er is voor ieder wat wils.. 

Route Rondje Giethoorn Zuid (4km)

Een mooie wandeling door het dorpje Giethoorn met onderweg veel mooie “Points of interest” allemaal aangegeven op de kaart. 

Route Rondom ’t Wiede (14km)

In en rondom Giethoorn is het heerlijk wandelen. Deze route neemt je mee langs het meertje de Bovenwijde. En je loopt langs de vermaarde pittoreske Dorpsgracht met al zijn monumenten.

Route Rondje Giethoorn (17km)

Heerlijk door Giethoorn wandelen. Deze route neemt je mee door alle kernen van het dorpje Giethoorn. Giethoorn Zuid, Giethoorn Noord, de Dwarsgracht en langs de Beulaker. Een prachtige wandeling.

Route Giethoorn Compleet (27km)

Wandel door waterdorpen zoals Giethoorn en Dwarsgracht. Van daaruit werkten de turfstekers vroeger in het veen. Als een gebied was uitgeveend, trokken ze met hun hele hebben en houwen verder. 

Informatie aanvraag

    Naam *

    E-mail *

    Telefoonnummer *

    Uw aanvraag

    * Verplichte velden