Eten & Drinken in Giethoorn
Eten & Drinken
Overnachten in Giethoorn
Slapen
Varen in giethoorn
Varen
Doen in Giethoorn
Activiteiten
infomratie over Giethoorn
Informatie
Arrangementen in Giethoorn
Arrangementen

homeinformatie – deelfiets Giethoorn

DEELFIETS GIETHOORN

Kom naar een van de vier opstappunten in de kop van Overijssel en pak een e-bike bij een hub. Vanaf de hub fiets je door Nationaal Park Weerribben-Wieden, ontdek je Giethoorn, vestingstad Steenwijk en alle andere plekken in dit unieke stuk van Nederland.

Zo werkt de deelfiets

 • Download de DeelfietsNederland App
 • Reserveer vlak voor gebruik de deelfiets
 • Betaal per kwartier
 • Uitgefietst? Zet de e-bike terug op een van de hubs
DOWNLOAD DEELFIETS NEDERLAND aPP - GOOGLE PLAYSTORE DOWNLOAD DEELFIETS NEDERLAND aPP - APPLE STORE

Hoe kan ik de hubs vinden?

=> De hubs in Blokzijl, Oldemarkt, Steenwijk en Giethoorn zijn te bereiken met de auto en het ov.
=> Topidee: je fiets kan mee op de ecowaterbus, zo wordt jouw rondje nog mooier!

Waar kan ik de hubs vinden?

 • Hub Steenwijk, Stationsplein 4
 • Hub Oldemark, Frieseweg 39
 • Hub Blokzijl, Kanaalweg 1
 • Hub Giethoorn, Bartus Warnersweg 1

Meer over de hubs in Weerribben-Wieden

De hubs met de e-bikes staan in Blokzijl, Oldemarkt, Steenwijk en Giethoorn. Deze plekken zijn makkelijk te bereiken met een auto of het openbaar vervoer. Verdeeld over deze opstappunten staan in totaal 40 e-bikes die elke toerist, maar ook elke bewoner, kan pakken en gebruiken. Het project is gestart door gemeente Steenwijkerland en is mogelijk gemaakt door de Regio Deal Zwolle. Een primeur voor Steenwijkerland én voor een natuurgebied: niet eerder startte een gemeente in Nederland een project rond deelmobiliteit in een Nationaal Park.

Weerribben-Wieden beter toegankelijk

De hubs met deelfietsen zorgen ervoor dat het Nationaal Park Weerribben-Wieden en de omgeving (zoals Drenthe, Weststellingwerf en de Noordoostpolder) toegankelijk zijn voor iedere bezoeker die het gebied wil ontdekken en verkennen. De hubs zijn daarmee een van de schakels in het programma Duurzaam (Be)leefbaar Toerisme. In dit programma worden bezoekers, met of zonder auto, uitgenodigd het gebied te ontdekken en krijgen de kans zich te verspreiden. Belangrijk, want Weerribben-Wieden heeft veel prachtige plekken die (nog) minder vaak worden bezocht. Dan hebben we het over de natuur, maar uiteraard ook vestingstad Steenwijk, Giethoorn en de waterdorpen en de handelssteden die ooit aan de Zuiderzee lagen.

Deelmobiliteit

Het project met hubs en deelfietsen sluit aan bij de trend dat steeds meer mensen kiezen voor deelmobiliteit. Zij bezitten zelf geen auto, e-bike of scooter, maar lenen deze als het nodig is. De deelscooters en -fietsen in de stad worden al veel gebruikt, maar met de hubs in de Weerribben-Wieden introduceert Steenwijkerland ook deelmobiliteit in een Nationaal Park. Naast e-bikes horen e-scooters, steps en deelauto’s ook bij het toekomstplaatje voor de hubs.

Beheer en onderhoud door de NoordWestgroep

In het project trekt de gemeente op met de NoordWestGroep. Medewerkers van dit arbeidsontwikkelbedrijf van Steenwijkerland zorgen voor het beheer en onderhoud van de e-bikes. Zo zijn er altijd genoeg fietsen op de hubs en worden ook reparaties snel uitgevoerd.

Samenwerking met ondernemers

De gemeente Steenwijkerland startte dit project en financiert de eerste vier hubs met e-bikes. Samen met ondernemers wordt het aantal hubs de komende maanden en jaren uitgebreid. Hiervoor heeft de gemeente vanaf 1 september een stimuleringsregeling. Ondernemers kunnen een hub bij hun zaak, camping of onderneming plaatsen. Hierdoor komen er meer hubs met e-bikes op relevante plekken in de regio. Naast e-bikes horen e-scooters, steps en deelauto’s ook bij het toekomstplaatje. Geïnteresseerd in deze regeling? Neem contact op met Linda de Graaf, via 

Informatie aanvraag

  Naam *

  E-mail *

  Telefoonnummer *

  Uw aanvraag

  * Verplichte velden