Giethoorn: een dorp zonder wegen?

Giethoorn is een van de meest bezochte dorpen van Nederland. Als je je eigen sprookje wilt beleven of gewoon een sprookjesachtig dorp wilt bezoeken, dan is dit een van de beste plekken in het land waar je naartoe moet gaan.

Een ding waar mensen zich echter zorgen over maken, is het gebrek aan wegen in het dorp. Zijn er hier echt geen wegen?

Giethoorn - Een dorp zonder wegen

Geen wegen, maar…

Om bij het dorp te komen, moet u uw auto’s buiten het dorp achterlaten en hier te voet of per boot reizen. Daarom is het niet echt waar dat er hier geen wegen zijn. Het is alleen zo dat het grootste deel van het dorp, dat precies in het midden ligt, alleen bereikbaar is via een voetpad of via de grachten.

Maak je geen zorgen. het dorp zelf is klein en er wonen maar 1800 inwoners, dus je hoeft geen tientalle kilometers te lopen. Bovendien wordt u afgeleid door het prachtige landschap terwijl u hier bent.

Omdat er hier geen wegen zijn, is het aantal vervoersmiddelen beperkt. Als u het dorp wilt verkennen, heeft u vier opties:

BOEK HET ARRANGEMENT HIER

Enkele manieren om rond te reizen…

Varen met een fluisterboot is een van de meest voorkomende vervoerswijzen in het dorp. Fluisterboten zijn boten die geen geluid maken – dankzij hun geruisloze motoren hoef je je geen zorgen te maken over het verstoren van huiseigenaren terwijl je Giethoorn en haar prachtige omgeving verkent.

Er zijn wandelpaden langs de grachten waar je heerlijk door het dorp kan slenteren. En onderweg kan je genieten van diverse restaurants, winkels, museums en geweldige boerderijen en huizen. Bovendien zijn er meer dan 150 bruggen in het dorp waar u tijdens uw reis op kunt lopen. Let wel op dat iedere bewoner het op prijs stelt dat je hun brug oploopt. Veelal zie je dan een bordje ‘niet betreden’ bij de bug.

In het gehele dorp kan je op diverse plekken een rondvaart boeken. Hiermee vaar je onder begeleiding van een ervaren schipper in een rondvaartboot en wordt je bijgepraat over de geschiedenis van Giethoorn. Het is aan te raden om vroegtijdig te reserveren, want in het hoogseizoen zijn de bootjes veelal verhuurd wanneer je op de dag zelf dit wilt huren.

Zoals gezegd kunt u ook door het dorp fietsen. U kunt fietsen huren in het dorp; als het gaat om de moeilijkheid van het terrein, hoeft u zich helemaal geen zorgen te maken. De omgeving is vlak en overal kan u op fietsen op de de verharde fietspaden, wat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over dat u last krijgt van uw kuiten.

De luide geluiden die je hier zult horen, zullen waarschijnlijk afkomstig zijn van het kwaken van een eend en de stemmen van toeristen, vooral tijdens de piekmaanden. Daarnaast is Giethoorn uitzonderlijk rustig en kan je er heerlijk tot rust komen.

Het is veilig om te zeggen dat het dorp autovrij is.

reserveer een boot of sloep in giethoorn
reserveer een arrangement in giethoorn
300 bij 300 giethoorn.com fiets echopper tandem elektrische