de otterskooi

Dwarsgracht 54
8355 CW Giethoorn
0521 36 14 74

http://www.otterskooi.nl

Alles wat U van Giethoorn verwacht vindt U ook in Dwarsgracht. Rust, ruimte en in het seizoen juist gezellige drukte. Café Restaurant De Otterskooi, gelegen aan het eind van de dorpsgracht, beschikt over meerdere intieme eetzalen, een gezellige bar en een groot terras aan de waterkant. Ook kan De Otterskooi dienen als vertrek- en aankomstpunt voor uw uitstapjes. Kortom, er is een veelheids aan mogelijkheden voor een ieder.

Café / Bar

De Otterskooi beschikt verder over een ruime, gezellig bar, waar u voorafgaande aan het diner heerlijk ontspannen een aperitief kunt nuttigen om hierna van het heerlijke diner te kunnen genieten.

Terras

Direct aan het water van de Dwarsgracht (dorp en vaarweg dragen dezelfde naam) ligt het gezellige terras, met plaats voor wel 150 gasten. Op het Terras bestaat de mogelijkheid om te barbecuen en het plaatsen van buffetten. Een gedeelte wordt dan voor U gereserveerd. Onze royale aanlegsteiger lokt vele vaargasten en voor de landrotten op het terras zijn de bewegingen op het water een aardig kijkspel.

Restaurant

Het verrassende van De Otterskooi is, dat er zo verschillend gezeten en gegeten kan worden. Er zijn meerdere ruimten en intieme zaaltjes, waardoor ook de groepen en groepjes, die privacy wensen, aan hun trekken kunnen komen. De Keuken kan het best omschreven worden als Hollands/Frans. De Witte Brigade kookt graag met verse, streekeigen producten, maar schuwt ook de receptuur van verre niet.

Natuurlijk zijn de Otterskooise Snoekbaars en Paling favoriet bij een groot aantal gasten, maar de Wiener Schnitzel, Tournedos of Varkenshaas worden met evenveel liefde bereid. Net zoals, desgewenst, een vegetarische maaltijd. En natuurlijk zijn er Seizoenspecialiteiten als Wild, Mosselgerechten, etc. Ook de Kleine Kaart biedt ruime keuze en de Buffetten voor groepen vanaf 25 personen dragen mooie namen als Dwarsgracht -buffet of Otterskooi-buffet.

Varen

De Bok is, net als het kleinere Vlot, de Punter en het Bootien, rond Giethoorn vanouds een werkschip. Met zo’n vaartuig werden de koeien naar weiden of stal gebracht. ‘De Otterskooi’ beschikt over een paar opgebouwde, overdekte Bokken, voor groepsvervoer. Ze worden gevaren door bekwame schippers, die ook heel wat te vertellen hebben over de natuur en het ontstaan van het gebied

De mooiste manier om het moeraslandschap van Weerribben en Wieden te ontdekken is vanaf het water. Tussen Zwartsluis en Ossenzijl ligt 400 km vaarweg. ‘De Otterskooi’, in het hart van het gebied, verhuurt, naast fietsen, Canadese kano’s, kajaks en elektrisch aangedreven fluisterboten. Informeer naar de dagprijzen. Reserveren is echter noodzakelijk.

De otterskooi – Van oudsher bekend om goede kwaliteit en service !

otterskooi