Zeilen in Giethoorn

Als je wilt zeilen in Giethoorn kun je echt je hart ophalen! Het dorp ligt tussen diverse grote meren waar je heerlijk kunt uitwaaien in de zeilboot. Zeilend het Bovenwiede van Giethoorn oversteken is een van de meest relaxte manieren om dit fantastische natuurgebied te verkennen. Je laat de wind zijn werk doen, terwijl je in de zeilpunter op je gemak de omgeving van Giethoorn kunt bekijken.

zeilen in giethoorn

Zachtjes glijdend over het water

Er is een kinderliedje ‘Hoe zachtkens glijdt ons bootje, daar op het spieg’lend meer’ … Dat liedje kan zomaar gaan over zeilen in Giethoorn. Het kinderliedje is ongeveer een halve eeuw oud en in dezelfde periode begonnen de toeristen Giethoorn, ook wel Hollands Venetië genoemd, te ontdekken.

Zeilboot huren in Giethoorn

Als je gaat zeilen in Giethoorn doe je dat niet in een willekeurige zeilboot. Dat doe je natuurlijk in een zeilpunter. Dit is een echt Gieters vaartuig en werd veelvuldig gebruikt in de geschiedenis van Giethoorn. De zeilpunter is zowel geschikt voor beginners als voor de meer ervaren zeilers.

Verken natuurgebied Weerribben – Wieden

Je kunt de zeilpunter huren voor één of meerdere dagen. Hiermee kun je een mooie tijd zeilen in Giethoorn en heb je voldoende gelegenheid om het omliggende natuurgebied Weerribben Wieden zelfstandig te ontdekken. Als je een zeilboot huurt in Giethoorn krijg je een vaarkaart mee waar alle vaarroutes op staan.

Ontdek de mooiste plekjes

Vraag de bootverhuurder naar de talrijke ‘geheime’ en speciale plekjes die Giethoorn rijk is. Zo kom je op plekken die je zelf nooit zult ontdekken. Vergeet niet om een goed gevulde picknickmand mee te nemen als je gaat zeilen in Giethoorn. Dan kun je onderweg een mooi plekje opzoeken tussen de rietlanden en daar genieten van een lekkere lunch. Daarna even relaxed ronddobberen om daarna weer verder te zeilen. Hoe fijn is dat?

Zeilen in Giethoorn met eigen boot

Als je zelf een zeilboot hebt en in Giethoorn en omstreken wilt komen zeilen, kan dat natuurlijk ook. Er zijn diverse boothellingen in het gebied vanaf waar je zo de diverse schitterende natuurgebieden in vaart. Met de wind in de zeilen en wapperende haren en met een beetje geluk de zon op je bol … Op het water genieten van prachtig natuurschoon; wie doet je wat?!

Punteren in de dorpsgracht

Het is goed om te weten dat zeilen in Giethoorn in de grachten niet kan. Wel kun je (naast varen met een fluisterboot) punteren in de dorpsgracht. Dit is van oudsher de manier om je met een boot in Giethoorn voort te bewegen. Punteren doe je met een punterboom, daarmee duw je de Gieterse punter voort. Als je door de dorpsgracht van Giethoorn vaart, kom je onder meer langs pottenbakkerij Rhoda en het edelstenenmuseum ‘De Oude Aarde’. Zeker de moeite waard om de boot even aan te leggen en deze museums in Giethoorn te bezoeken.

Ben je geen fan van zeilen, maar wil je wel graag het water op in Giethoorn? Huur dan een van de andere huurboten in Giethoorn.

TERUG
reserveer een boot of sloep in giethoorn
reserveer een arrangement in giethoorn
300 bij 300 giethoorn.com fiets echopper tandem elektrische