Eten & Drinken
Slapen
Varen
Activiteiten
Informatie
Arrangementen

Het Laatste nieuws giethoorn

 • Gemeente scheldt huur sportaccommodaties deels kwijt
 • 'Ook scholieren kunnen zich vrijwillig preventief testen'
  Vanaf 17 mei krijgen alle middelbare scholen voldoende zelftesten zodat leerlingen zich thuis twee keer per week preventief kunnen testen. Door de zelftesten preventief te gebruiken, kunnen scholieren vaker naar school doordat besmettingen sneller worden opgespoord. De zelftesten zijn vrijwillig en een aanvullende maatregel bovenop noodzakelijke maatregelen zoals de anderhalve… Read more »
 • Jongeren SG Eekeringe ruimen op in Steenwijk
  In totaal 40 jongeren van SG Eekeringe gaan vanaf maandag 17 mei aan de slag met het opruimen van de openbare ruimte in Steenwijk. Met de opruimactie geven zij invulling aan hun maatschappelijke stage. Read more »
 • Kabinet: Sportscholen open en buiten meer mogelijk
  'Het aantal mensen dat met corona in het ziekenhuis ligt, neemt iets af. Inmiddels zijn er meer dan 6 miljoen vaccinaties tegen corona gezet en worden steeds meer mensen gevaccineerd. Het kabinet verwacht dat het aantal nieuwe ziekenhuisopnames nu snel verder af zal nemen. Daarom neemt het kabinet de tweede… Read more »
 • 't Gieters Belang vindt sluiting Bibliotheek Giethoorn ondenkbaar
 • Scholen pakken achterstanden aan met bewezen interventies
  Vanaf vandaag kunnen scholen gebruikmaken van een keuzemenu met bewezen effectieve manieren om achterstanden van leerlingen in te lopen en de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. De menukaart is bedoeld om basisscholen, middelbare scholen en scholen voor (voortgezet) speciaal onderwijs te helpen om de gevolgen van corona aan te… Read more »
 • Tegemoetkoming Vaste Lasten voor het eerst open voor grote bedrijven
  De Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) wordt vanaf maandag 10 mei 2021 om 12.00 uur voor de eerste keer opengesteld voor grote bedrijven. Tot nu toe konden alleen mkb-bedrijven gebruik maken van de steunmaatregel. De TVL Q1 2021 blijft voor grote bedrijven open tot 10 juni 2021 17:00 uur zodat zij… Read more »
 • Gondelvaart Dwarsgracht verplaatst naar 2022
  De 75e editie van de Gondelvaart Dwarsgracht, die gepland staat op 31 juli 2021, wordt verplaatst naar 30 juli 2022. De reden van het wederom opschuiven van de datum heeft alles te maken met de onzekerheid rondom Covid-19. Het bestuur heeft even gewacht met het nemen van dit vervelende en… Read more »
 • Waterschap maait dijken in vakken voor biodiversiteit